Uz sve mere, SPORT se nastavlja. SIM za BUDUĆNOST dece

Od strane Ozon
0 komentar

Nova sezona Sportskih igara mladih, počinje 2. aprila sa početkom u 10 časova u Sremskoj Mitrovici. Tog dana biće upaljen „Plamen prijateljstva“.

“Na samom otvaranju u gostima će biti Tihomir Gudić, sportski direktor Regionalnih igara, za Srbiju, BiH i Hrvatsku, predsednica Sportskih igara mladih Srbije Marija Mihajlović, ispred grada Sremske Mitrovice, zamenik gradonačelnice Petar Samardžić a igre će otvoriti načelnik uprave za sport Vasilj Ševo”, rekao je regionalni koordinator Sportskih igara mladih, Nemanja Crnić.

Ove godine nakon otvaranja, nastavićemo sa takmičenjima između dve vatre i trčanje na 60 metara, u takmičenju između dve vatre u dve kategorije, 2010 i mlađe i 2012 i mlađe, što se tiče trčanja, 2010, 2012, 2014 i mlađi. 

Očekuje nas i  po drugi put trka predškolaca koja je posebno zanimljiva jer je to ciljna  grupa za budućnost. 

Kada su u pitanju ostali sportovi u sali Gimnazije igraće se ženska odbojka a na terenima  pored PSC „Pinki“ igraće se fudbal, 2006 i mlađe, Koka Kola kup,  a na terenu „Branislav Ivanović“ igraće dve kategorije, 2010 i 2012 i mlađi. 

Već sada imamo prijavljen veliki broj ekipa pogotovo u kategorijama gde su najmlađi, 2010 godišta. Imamo 13 prijavljenih ekipa, to će biti lep velik turnir, igraju 8+1, očekujemo da na NIS naftagas turniru naš pobednik igra utakmicu protiv Crvene Zvezde iz Beograda. Raduje veliki broj zainteresovane dece, od 2010 pa nadole, od prvog do četvrtog razreda, dodaje  Crnić.

Možda Vam se svidi i