Uspešno završen projekat “Da odgovorno upravljamo otpadom u ruralnom području”

Od strane Ozon
0 komentar

Danas je u Sremskoj Mitrovici održana završna konferencije projekta „Za odgovorno upravljanje komunalnim otpadom u ruralnom području“, koji je finansiran sredstvima Evropske unije kroz program “EU za tebe”. Partner na projektu je Udruženje građana Ruralni centar „Sova“ iz Sremske Mitrovice.

Cilj programa je poboljšanje upravljanja otpadom u selima Opštine Sremska Mitrovica, pa je u okviru projekta organizovano 21. radionica za učenike osnovnih škola ruralnog područja i četiri online radionice za predstavnike OCD farmera i proizvođača.

“Agencija za ruralni razvoj grada Sremska Mitrovica će i ove godine u saradnji sa gradom i poljoprivrednom stručnom službom sprovesti akciju prikupljanja pesticidnog otpada. Cilj ove akcije kao i godinama unazad jeste prikupljanje opasnog otpada, koji treba da se na pravilan način deponuje i samim tim i uništi. Agencija će i ove godine pružiti maksimalnu podršku u smislu obaveštavanja poljoprivrednih gazdinstava putem besplatnih SMS poruka, saradnju sa mesnim zajednicama  ali i kroz štampani materijal putem plakata, flajera i dostavom svog tog materijala kako bi što veći broj lica koji mogu da donesu svoj ambalažni otpad. Pozvala bih što veći broj poljoprivrednika da se odazovu i da svoj otpad odlože na adekvatan način.” rekla je Dušica Pavlović, direktorica Agencije za ruralni razvoj.

Možda Vam se svidi i