I deo: Legalna i nelegalna kupovina nekretnina

Od strane Ozon
0 komentar

Kada se odlučite za kupovinu nekretnine, verovatno sebi postavljate pitanje koji je benefit agažovanja agencije kada mnogo toga možete samostalno da uradite. Iako je, u doba modernizacije, olakšano doći do informacija, ipak postoje mnoge prednosti koje dobijate kada angažujete agenciju za nekretnine.

Ako krenete sami u ovu avanturu, očekuje Vas, oglašavanje na internetu, deljenje objave putem društvenih mreža… a onda preostaje da čekate odgovor, ali vrlo brzo ćete shvatiti da Vam ove radnje oduzimaju mnogo vremena i čekanja, a osim toga gde su tek sve ostale stvari koje slede posle toga?

ONO ŠTO SE MOŽE DESITI JESTE I DA UPADNETE U ZAMKE. A one su mnogobrojne. Kako izgleda kupovina ako krenete u kupovinu vaše prve nekretnine bez agencije  a kako uz pomoć agencije, objasniće vlasnik  Šorak nekretnina, Petar Šorak.

Država daje licencu agentu za nekretnine i tako mu daje ovlašćenje da se može baviti poslovima vezanim za nekretnine. Agenti dobijaju licencu koja je konfirmacija da osoba ima određena znanja u oblasti  prava, ekonomije, finansija i građevine. Potrebno je da se položi stručni ispit da bi osoba dobila zvanje licenciranog agenta za nekretnine.

Ukoliko ste rešili da kupite nekretninu, u moru stanova agenti vam mogu pomoći  sužavanjem izbora na one koji imaju većinu stvari koje vi želite. Oni će filtrirati stan prema vašim željama, ali i po finansijskim mogućnostima i voditi vas u oblilazak istih. Sa agentima nećete gubiti vreme

Kupovins nekretnine je životna odluka i kao takva podrazumeva značajnu sumu novca. Nije na odmet da budete obazrivi prilikom odabira nekretnine i osoba sa kojima ćete sarađivati. Najbolje je da angažujete agenciju. Druga opcija koja bi bila razumljiva je da stupite u kontakt direktno sa vlasnikom. Činjenica je da osećate sigurnost uz licenciranog agenta. Odaberite agenciju po želji, dogovorite proviziju i prepustite profesionalcima da rade svoj posao. 

Od neprocenjive važnosti  je da pravno budete osigurani. Dešavaju se i prevare, a bude i neuknjiženih nekretnina. Dešavalo se i da se nema potpune dokumentacije. Iz tog razloga je jako važno da budete obazrivi i da verujete agenciji da će na najbolji mogući način regulisati vaše stambeno pitanje. Ranije je bilo opasnosti od “divljih” agenata, sada zakonodavstvo funkciniše tako da je svakoj agenciji potrebna dozvola za rad.

Možda Vam se svidi i