Uskoro promena protokola o trećoj dozi

Od strane Ozon
0 komentar

Prema poslednjim zvaničnim podacima, u Srbiji je u poslednja 24 časa korona virus odneo još 64 života, a registrovano je 6.984 novih slučajeva zaraze od 24.490 testiranih.

Ovo je najveći broj smrtnih slučajeva u jednom danu od 4. decembra 2020. godine kada je umrlo 69 ljudi.

Od početka pandemije, zvanično je potvrđeno 1.118.905 slučajeva zaraze, a umrlo je ukupno 9.698 ljudi, prema podacima sa sajta covid19.rs.

U bolnicama je trenutno 6.791 pacijent, a na respiratorima 277.

Ljiljana Marković Denić, predsednica Nacionalnog komiteta za imunizaciju najavila je da će uskoro biti doneta odluka da se buster doza daje posle pet, a ne šest meseci.

Samo će se kineska Sinofarm vakcina davati četiri meseca posle druge doze.

„Stekla su se nova saznanja i nove zemlje prelaze na druge termine vakcinacije. Sada je preporuka da se taj period skrati na pet meseci, osim za Sinofarm vakcinu, koja će se davati četiri meseca nakon druge doze“, rekla je Marković Denić za Radio-televiziju Srbije (RTS).

Ana Brnabić, predsednica Vlade Srbije, izjavila je u Kragujevcu da je vakcinacija protiv koron avirusa odgovor na pandemiju i da tu „imamo, polako, rast – prešli smo 55 odsto vakcinisanih i to je ono što je najvažnije“.

Brnabić je na konferenciji za novinare posle obilaska kragujevačkog preduzeća za distribuciju toplotne energije „Energetika“ rekla da za sada neće biti produženja važenja kovid propusnica na 24 sata.

Ona je na pitanje da li mere protiv epidemije biti pooštrene rekla da „za sada treba u potpunosti da implementirano ovu meru koju imamo i da sve to zaživi“.

Možda Vam se svidi i