Uprkos apelima UKLONILI trake UPOZORENJA na Fruškoj gori – JEDNA OSOBA POVREĐENA

Od strane Ozon
0 komentar

Nepoznate osobe su u ponedeljak, tokom kasnih popodnevnih časova i ponovo u toku večeri uklanjali (kidali) obaveštajne trake i sklanjali znake zabrane prolaska preko Fruške gore.

Na taj način su i sebe i druge doveli u opasnost.

Kako navode u JP NP Fruška gora, u ponedeljak su loši vremenski uslovi, pre svega ledena kiša, uzrokovali mnogobrojne izvale stabala i poledicu na putu M-21 koji vodi preko Iriškog venca i Grebenskom putu koji vodi preko Fruške gore.

„Uprkos celodnevnim apelima Javnog preduzeća ‘Nacionalni park Fruška gora’ i mnogobrojnih medija, pojedinci su tokom kasnih popodnevnih časova i ponovo u toku večeri uklanjali (kidali) obaveštajne trake i sklanjali znake zabrane prolaska te tako i sebe i druge doveli u opasnost rizikujući udes na putu“, kažu u ovom preduzeću. 

Dodaju da je njihova čuvarska služba bila aktivna na terenu zajedno sa patrolama policije obilazila i kontrolisala teren.

Lakše je povređena jedna ženska osoba usled obrušavanja zaleđenog stabla na krov putničkog automobila. Policija i čuvarska služba nacionalnog parka izvršili su uviđaj, sačinili zapisnik sa lica mesta, a povređenu osobu Hitna pomoć odvezla je na zbrinjavanje.

 „Prijava zbog ugrožavanja bezbednosti biće podneta protiv svakog lica koje bude zateknuto na putu kojim je zabranjeno kretanje“, kažu u JP NP Fruška gora. Dodaju i da je zabeleženo više materijalnih šteta na vozilima.

Možda Vam se svidi i