“Um na drum” u Sremskoj Mitrovici

Od strane Ozon
0 komentar

U okviru kampanje “Um na drum”, koju sprovodi Agencija za bezbednost saobraćaja Republike Srbije, organizovana je “Noćna akcija” usmerena ka najugroženijim kategorijama učesnika u saobraćaju, u uslovima smanjene vidljivosti, a to su mladi, pešaci i biciklisti.

Savet za bezbednost saobraćaja opštine Sremska Mitrovica, uzeo je učešće u navedenoj akciji i zajedno sa predstavnicima Agencije objasnili kako se bezbedno ponašati u saobraćaju. Tom prilikom, učesnicima su podeljeni flajeri i pokloni u vidu reflektujućih prsluka, baterijskih lampi, svetala za bicikle, bedževa i sl.

Po rečima načelnika za opšte poslove Miroslava Jokića, cilj kampanje “Um na drum” u Sremskoj Mitrovici edukacija i ukazivanje na veliki broj saobraćajnih nezgoda u noćnim uslovima i da se poveća nivo svesti o bezbednosti u saobraćaju kod ljudi i ukaže na važnost odgovornog ponašanja u saobraćaju.

„Problem su i biciklisti i pešaci po podacima iz saobraćajne policije, ali grad je ulagao u infrastrukturu, kao na primer javna rasveta, koja je doprinela da znakovi budu vidljiviji kao i učesnici u saobraćaju.“ rekao je Jokić.

Mladen Kovač iz Agencije za bezbednost saobraćaja rekao je da je Agencija prepoznala pešake i bicikliste kao ranjive u saobraćaju.

Kovač je rekao da je Sremska Mitrovica jedna od 20 opština koja ima povećan broj nezgoda u kojima učestvuju biciklisti i pešaci.

„Ovde smo danas da podignemo svest građanima, da koriste svetlu odeću, svetlosne materijale, svetla kada voze noću. Svi smo odgovorni za saobraćajne nezgode, deca se više edukuju sada nego pre, ali to ipak nije dovoljno.“ rekao je Kovač.

Možda Vam se svidi i