Koronu u Sremskoj Mitrovici ima više od 650 ljudi

Od strane Ozon
0 komentar

Ukupno 652 osobe ima kovid u Sremskoj Mitrovici u ovom trenutku, izveštaj je Zavoda za javno zdravlje Sremska Mitrovica. Toliko je osoba u samoizolaciji. Tokom prethodnog dana u Sremskoj Mitrovici je registrovano 60 novoinficiranih slučajeva. Na bolničkom lečenju trenutno je smešteno 152 pacijenata od kojih je 106 pozitivno.

Na teritoriji cele Vojvodine, u ovom trenutku broji 24.767 aktivnih slučajeva zaraze, podaci su Instituta za javno zdravlje Vojvodine. Tokom prethodnog dana u Vojvodini je registrovano 1115 novih slučajeva. Prema podacima ZZJZ osoba u  samoizolaciji u Sremu, zaklučno sa 12. novembrom, iznosi  – 2304  lica.

Vojvođanski epidemiolozi ocenjuju da je epidemiološka situacija u Vojvodini vanredna.

Institut smatra da u narednom periodu treba posvetiti pažnju poštovanju predloženih opštih mera zaštite na svakom mestu i posebno potrebi vakcinacije što većeg broja ljudi i podizanju obuhvata vakcinacijom.

„Među novoobolelima i dalje dominira radno aktivno stanovništvo, a među njima najveći deo čine osobe uzrasta od 40 do 59 godina, a potom 20 do 39 godina. U strukturi obolelih dominiraju nevakcinisane osobe svih uzrasta„, poručuju stručnjaci Instituta.

Možda Vam se svidi i