Učenici muzičke škole iz Sremske Mitrovice na 4. Omladinskom horskom festivalu

Od strane Ozon
0 komentar

Muzička škola „Petar Krančević“ iz Sremske Mitrovice imala je svoje predstavnike na 4. Omladinskom horskom festivalu, održanom u Novom Sadu 29. i 30. oktobra, u organizaciji Srpske horske asocijacije.

Ispunjen je cilj festivala – okupljanje mladih pevača u velikom združenom horu. Tome su, pored učenika iz Subotice, Zrenjanina, Novog Sada, Beograda, Požarevca, Aleksinca i Kragujevca, doprineli i učenici muzičke škole iz Sremske Mitrovice, koji su, zajedno sa nastavnicom Jovankom Ivanić, prvo prisustvovali generalnoj probi baleta „Ohridska legenda“ Stevana Hristića, u Srpskom narodnom pozorištu.

U subotu se festival nastavio u prelepom prostoru Sinagoge, kroz horsko muziciranje preko 90 mladih i posvećenih pevača a sve zahvaljujući timskom radu članova Srpske horske asocijacije, ovog puta dirigenata 13 horova iz 8 gradova Srbije.

Omladinski horski festival se završio obraćanjem predsednice asocijacije, dr Tamare Adamov Petijević, koja je uručila zahvalnice svim učesnicima i poželela da se svi okupimo u većem broju sledeće godine tokom jula meseca, ponovo u Novom Sadu, i tako pokažemo svetu da je taj grad s pravom zaslužio titulu Evropske prestonice kulture i da je najveća snaga Srbije upravo „raspevana omladina koja može da promeni ugao gledanja na svet“(A.K.)

U uslovima teškim za horsko pevanje i uopšte nastavu u muzičkim školama, Sremska Mitrovica se može s ponosom pohvaliti omladinom koja ima volju, želju i znanje kojim je dostojno predstavlja. U ime mojih divnih đaka i svoje lično ime, zahvaljujem se gradskoj upravi i upravi škole, kao i uvijek posvećenim roditeljima, bez čije podrške bi sve bilo mnogo teže, što su nam omogućili da budemo dio ovog veličanstvenog događaja, piše u saopštenju iz Muzičke škole „Petar Krančević“.

Tekst je objavljen u sklopu projekta “ Kultura je neograničena- Osnaživanje Mitrovačke umetničke scene” koji je sufinansiran iz budžeta Grada Sremska Mitrovica – Gradska uprava za obrazovanje,kulturu i sport. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne odražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Možda Vam se svidi i