U pokušaju da ZAŠTITI učenika, dečak (14) završio sa povredom glave posle batina od vršnjaka

Od strane Ozon
0 komentar

U fizičkom obračunu u Osnovnoj školi „Sveti Sava“ učestvovala su četiri učenika.

Jedan od dečaka koji su koji su se zatekli u konfliktu na velikom odmoru u Osnovnoj školi “Sveti Sava” u Sremskoj Mitrovici hospitalizovan je nakon događaja.

Saznajemo da je jedan od dečaka, koji je povređen u školi “Sveti Sava”, nakon događaja hospitalizovan i otpušten na kućno lečenje. Nasilje je, PU Sremska Mitrovica prijavio po službenoj dužnosti dežurni pedijatar.

Saznajemo da je dečak I. A (14), u ponedeljak, 3.  Oktobra oko 15 časova,  u toku velikog odmora ispred prodavnice “Gomex” na Bulevaru Konstantina Velikog, zbog konflikta oko gume za bicikl,  pesnicama u predelu slepoočnice i vilice naneo više udaraca drugu iz razreda D.Š (14).

Nastavak je sledio u školskom hodniku, gde je maloletni  I. A (14) nasrnuo na drugog decaka S.Đ (14 ). Po navodima očevidaca, zbog pitanja koje je uputio maloletni S.Đ. (14 )  “ Zasto si tukao D.Š (14) “, umesto odgovora dobio je više udaraca pesnicama u rebra i stomak.  Videvši tuču prišao je i trinaestogodišnjak S.M, kako bi zaustavio tuču, pokušao je da stane između ova dva dečaka, ali od A.I (14) i on dobija pesnice u glavu.

Policija je obavestila nadležno tužilaštvo u Sremskoj Mitrovici, koje je zatražilo da se obavi razgovor sa svim akterima tog događaja i policijski izveštaj o ovom incidentu, a o svemu je obavešten i Centar za socijalni rad.

Kako saznajemo, škola je u skladu sa zakonom i Posebnim Protokolom za zaštitu dece i učenika od nasilja, zlostavljanja i zanemarivanja u obrazovno-vaspitnim ustanovama pristupila utvrđivanju svih relevantnih činjenica, o čemu je obavešteno Ministarstvo prosvete“.

Podsetimo da ovo nije prvi slušaj vršnjačkog nasilja u ovoj školi ali i da su đaci Osnovne škole „Sveti Sava” u Sremskoj Mitrovici pre nekoliko godina napravili kratak video o vršnjačkom nasilju.

„Budi drugačiji“, „Pomozi prijatelju“, „Prijavi nasilje“, „Budi uviđajan“, „Stop vršnjačkom nasilju“, Nisi sam“ neke su od poruka na kraju samog emotivnog videa, gde su se đaci pokazali ako sjajni glumci, ali i da iskreno veruju u ove poruke.

Možda Vam se svidi i