U nedelju sneg, danas oblačno i kiša

Od strane Ozon
0 komentar

U Srbiji danas oblačno i hladno, u nižim predelima kiša i susnežica, na planinama sneg uz povećanje visine snežnog pokrivaca. Više padavina u centralnim i južnim krajevima Srbije. Vetar slab i umeren, na jugu Banata, u donjem Podunavlju i Pomoravlju povremeno jak, južnih i istočnih smerova.

U toku dana vetar će biti u skretanju na severni prvo u Vojvodini, a uveče i u ostalim krajevima. Najniža temperatura od -2 do 3, a najviša od 3 do 7 stepeni.

U toku noći prelazak kiše u sneg i u nižim predelima, a severni vetar biće u pojačanju, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod.

U Sremskoj Mitrovici oblačno i hladno, povremeno s kišom. U prvom delu dana duvaće umeren istočni vetar, koji će posle podne biti u skretanju na severni, a uveče i u pojacanju.

Najniža temperatura oko 2, a najviša oko 4 stepena. Uveče i u toku noći postepen prelazak kiše u sneg.

U Srbiji će sutra biti oblačno i hladno sa snegom, samo će se na severozapadu zemlje zadržati suvo. Duvaće jak severni vetar, koji će ponegde dostizati i udare olujne jačine. U nižim predelima stvaranje snežnog pokrivača visine od 5 do 25 cm, a na planinama i više uz stvaranje snežnih nanosa.

Naročito obilne padavine se očekuju u brdsko-planinskim predelima istočne i jugoistočne Srbije, gde može pasti i do 50 cm novog snega.

U ponedeljak pretežno oblačno uz slabljenje i postepeni prestanak snega, samo se u Vojvodini očekuje delimično razvedravanje.

Možda Vam se svidi i