U najavi širenje kapaciteta na punktovima

Od strane Ozon
0 komentar

Trenutno u Sremskoj Mitrovici punktovi za vakcinaciju se nalaze u petoj zdravstvenoj ambulanti Doma zdravlja i u četvrtoj zdravstvenoj stanici. Od danas radi i šesta zdravstvena stanica.

“Od juče je počela da radi i četvrta zdravstena ambulanta sve činimo kako bi smo izbegli gužve na punktovima. Drago mi je što ima toliko zainteresovanih sugradjana za vakcinu, otvorićemo punktova koliko god da treba a razmišljamo i o tome s obzirom na čitavu ovu situaciju da se produži radno vreme rada ambulanti. Nama je cilj kao što je i preporuka da svi punktovi za vakcinaciju rade u okviru Doma zdravlja, tamo gde je sigurno i bezbedno. Od jutros smo premašili 1000 gradjana koji su vakcinisani i nastavljamo i dalje sa masovnom imunizacijom.” rekla je gradonačelnica Svetlana Milovanović.

Ona je dodala da se radi i na tome da se poveća broj timova i lekara i sestara i da otvorimo još jednu ambulantu. Sela rade redovno a u slučaju da ima potrebe, što se tiče seoskih domaćinstava dolazimo i kući, imamo mobilne ekipe na terenu i otvorićemo domove zdravlja tamo gde bude trebalo.

Vakcinacija se uspešno vrši i u četvrtoj zdravstvenoj stanici koja se nalazi u naselju Mala Bosna. Danas je u ovoj ambulanti vakcinu primio načelnik za obrazobanje Zoran Djurić.

Možda Vam se svidi i