Toma Zdravković dobija spomenik u beogradskoj Skadarliji

Od strane Ozon
0 komentar

Grad Beograd je prihvatio inicijativu koju je podneo Rasim Ljajić da pevač Toma Zdravković dobije spomenik u Beogradu, izjavio je zamenik gradonačelnika Goran Vesić.

On je posle sastanka kome je prisustvovala predsednica gradske Кomisije za spomenike i nazive trgova i ulica Andrea Radulović rekao da će na sledećoj sednici Skupštine grada biti doneta odluka „o podizanju spomen-obeležja koje bi trebalo da bude u Skadarliji, upravo na mestu gde je poslednji put pevao – preneo je Beoinfo.

Naglasivši da je Zdravković deo istorije Beograda, Vesić je naveo da će biti raspisan konkurs u kojem će učestvovati Zavod za zaštitu spomenika kulture, s obzirom na to da je Skadarlija pod zaštitom države jer spada u kulturno-istorijsku celinu.

Ljajić je, prilikom predaje inicijative, istakao da je Toma Zdravković bio jedinstven i poznat ne samo u Beogradu i Srbiji već i na celokupnom prostoru bivše Jugoslavije. „Čovek koji je svoj život slikao muzičkim notama, dok su njegove pesme i danas popularne kao i kada su nastale, i to u svakom gradu naše bivše države“, rekao je Ljajić.

Možda Vam se svidi i