Narednih tri do pet dana možemo očekivati pravu pripremu za leto, izlazimo iz ovog hladnog perioda i biće natprosečno visoke temperature. Najtoplije bi bilo 1. i 2. maja sa maksimalnim temperaturama između 26 i 30 stepeni, navodi meteorolog Nedeljko Todorović.

Nedeljko Todorović je, gostujući u Jutarnjem programu RTS-a, naveo da će temperature u narednih par dana biti za sedam do devet stepeni iznad prosečnih vrednosti.

„Narednih tri do pet dana imamo jednu pravu pripremu za leto, izlazimo iz ovog hladnog perioda, biće natprosečno visoke temperature. Najtoplije bi bilo 1. i 2. maja sa maksimalnim temperaturama između 26 i 30 stepeni. U Beogradu između 28 i 29 stepeni. Srednja temperatura za početak maja će biti oko 21 stepen“, navodi Todorović.

Dodaje da je u subotu, 1. maja, najtopliji dan, verovatno sa 28-29 stepeni, a ne bi bilo iznenađenje da bude i 30 stepeni.

Ta temperatura, kaže ne bi predstavljala rekord i daleko smo od njega, ali je proba za leto.

Objašnjava da nas nakon praznika, očekuje nagli pad temperatura. U najhladnijim danima sledeće sedmice ona će sa 30 stepeni pasti na 15, ali, kako kaže, to će biti kratkotrajno.

Govoreći o letu navodi da će ono biti toplije od očekivanog proseka.

Možda Vam se svidi i