Svetosavske nagrade se prebacuju za sledeću godinu

Od strane Ozon
0 komentar

Ove godine prvi put Svetosavske nagrade neće biti dodeljene.

Razmišljalo se da li i na koji način da se dodela Svetosavske nagrade održi, ali s obzirom da većina takmičenja nisu održana, nema mogućnosti da se one dodele kao i prethodnih godina, reči su načelnika za obrazovanje grada Sremska Mitrovica, Zoran Đurić.

  • Odbor je odlučio da ove godine ne bude raspisan javni poziv za dodelu Svetosavske nagrade, s obzirom da je 2020. godina bila takva kakva jeste, i da nismo imali mogućnosti, situacija je bila takva da u najvećem broju takmičenja nisu mogla da se realizuju, tako da konkursa nije bilo, ističe načelnik Zoran Đurić.
  • Uprava za obrazovanje predložila je odboru za dodelu Svetosavske nagrade, da se ove godine ne održi dodela iz razloga što su održana samo takmičenja iz biologije i matematike, ostala takmičenja nisu održana, to je jedini razlog jer ne bi bilo korektno da neko bude u povlašćenom položaju u odnosu na drugu decu.

To znači da će oni učenici koji su ove godine osvojili nagrade ravnopravno učestvovati za Svetosavsku nagradu sa učenicima koji će se ove godine takmičiti ako se situacija promeni, kada je u pitanju pandemija i mere koje su trenutno na snazi, rekao je Đurić.

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.ozon.rs

Možda Vam se svidi i