Sremska Mitrovica nastavlja da ulaže u objekte socijalne zaštite

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica – Gradonačelnica Svetlana Milovanović i načelnik Uprave za socijalnu zaštitu i zaštitu životne sredine prisustvovali su danas svečanom otvaranju objekta za “Dnevne usluge socijalne zaštite”.
Uskoro se očekuje početak pružanja usluga ličnog pratioca i pomoći u kući, najavljeno je danas.

Dnevni boravak broji 45 korisnika, u ovom momentu 30 učenika koji koriste uslugu “Lični pratioc” i plan je da bude još 30 korisnika usluge “Pomoć u kući”. Ukupno oko 110 korisnika će koristiti uslugu socijalne zaštite ŠOSO “Radivoj Popović”.

“Posebno mi je zadovoljstvo što mogu da vam se zahvalim u ime grada Sremska Mitrovica i u svoje lično ime, prvenstveno moram da se zahvalim direktoru škole i njegovim saradnicima koji iz godine u godinu obavljaju odličan posao, njihov posao se širi, uvek imaju novih ideja, inovativni su i jako je lepo saradjivati sa njima. Podršku Grada uvek ima i uvek će je imati pogotovo kada su ovakve usluge u pitanju, one koje obuhvataju najosetljivije kategorije. Trudimo se da pridjemo svima i da pomognemo koliko možemo u tome, posebno mi je drago što je ŠOSO “Radivoj Popović” dobila licencu za obavljanje ove delatnosti. Tu smo uvek da pridjemo i pomognemo. Zahvalila bih se svim prijateljima koji su nam pomogli, GIZ-u, NALED-u i našim kolegama iz opština Ruma i Šid.” rekla je gradonačelnica Svetlana Milovanović.

“Nalazimo se u novim prostorijama škole Radivoj Popović za pružanje usluge u oblasti socijalne zaštite. Škola od 18. februara pruža uslugu ličnog pratioca a danas od 1. marta i uslugu pomoći u kući. Ovo je zamišlieno tako da jedan deo bude kancelarijski prostor , radni prostor, prostor za radne sastanke i prostoe observacije i upoznavanja korisnika i naših stručnih radnika i saradnika, 110 korisnika će koristiti uslugu socijalne zaštite, škola je licencirana ustanova koja je uspela u prethodnom periodu da dobije tri licence. Ništa ne bi moglo da se uradi bez pomoći grada, pomogao je u gradnji, sanaciji, rekonstrukciji, KZP je izveo deo radova dok su GIZ i NALED pomogli da se prostor opremi stolovima i kompjuterskom opremom.” rekao je direktor ŠOSO “Radivoj Popović” Negovan Nikolić.

“Usluga lični pratilac namenjena je za učenike sa smetnjama u razvoju radi ostvarivanja osnovnih životnih potreba kao što su hranjenje, kretanje, šetanje, komunikacija. Škola za osnovno i srednje obrazovanje “Radivoj Popović” obezbediće objekat, prostorije, stručan kadar koji će obavljati ovu uslugu, roditeljima je omogućeno da u dogovoru sa školom izaberu ličnog pratioca za svoje dete, naknadno potpisuju ugovor za školom, druga usluga je pomoć u kući za decu, odrasle i starije sa smetnjama u razvoju ili invaliditetom i njihovim porodicama, koja nam omogućava da ovu uslugu vršimo u domovima korisnika kako bi im olakšali život i komunikaciju sa drugima.” rekao je Ridjošić Dražen, načelnik za socijalnu zaštitu i zaštitu životne sredine.

You may also like