Srbija: Danas zaseda Krizni štab. Da li nas očekuju nove mere?

Od strane Ozon
1 komentar

Sednica Кriznog štaba, na kojoj će biti analizirana epidemiološka situacija u zemlji, biće održana danas u 15 sati, najavljeno je iz Vlade Srbije.

Medicinski deo Kriznog štaba izjavio je da će se sve dalje odluke donositi u skladu s aktuelnim brojevima novozaraženih i hospitalizovanih, a čekaće se i da se vidi kakvi su rezultati mera za ovaj vikend.

Na sednici bi trebalo da budu razmatrani efekti odluka Кriznog štaba od petka, po kojoj za vikend ugostitelji i tržni centri rade do 14 sati.

Takva odluka bila je rezultat kompromisa između medicinskog dela Štaba koji je bio za zatvaranje na pet dana, i drugih članova koji su bili za to da se radno vreme ugostiteljima ne skraćuje.

Odluka da restorani, kafići, tržni centri rade do 14 sati doneta je kako bi se stalo na put rastu broja novozaraženih, koji se u Srbiji prethodnih dana svakodnevno beleži.

Premijerka Ana Brnabić očekuje da će pooštrene mere za ovaj vikend dati rezultate i da neće morati da se dalje pooštravaju.

Zdravstveni radnici upozoravaju na povećan priliv pacijenata u bolnicama, Krizni štab za sprečavanje širenja epidemije u Srbiji danas će razmotriti efekat strožih mera koje su na snazi od vikenda, a stigao je novi kontigent od 100.000 ruskih vakcina Sputnjik.

Možda Vam se svidi i

1 komentar

Dejan 02.03.2021. - 6:10 am

Kako su krenuli opet ćemo biti pod policijskim časom.Od čega će da se plate dažbine?

Komentari su zatvoreni.