Sva POMOĆ koja je potrebna usmerava se unesrećenoj porodici iz Šašinaca

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica- Grad Sremska Mitrovica uputio je pomoć porodici devojčice koja je nastradala u požaru u Šašincima.

Danas su članovi porodice razgovarali sa gradonačelnicom u Gradskoj kući, kako bi se dogovorili oko pomoći koja im je preko potrebna.

Narednih dana unesrećenoj porodici će biti dostavljeni paketi pomoći u hrani, garderobi, a grad će snositi i troškove sahrane – kaže gradonačelnica Sremske Mitrovice Svetlana Milovanović.

“Sve nas je ovo jako potreslo, saosećamo sa majkom i porodicom zbog njihovog velikog gubitka i učinićemo sve da im pomognemo. Sa članovima porodice smo u stalnom kontaktu. Majka i dvoje dece su juče izašli iz Opšte bolnice Sremska Mitrovica, i po rečima dede preminulog deteta, privremeno su smešteni u Šašincima, u kući komšije koji im je izašao u susret. Centar za socijalni rad „Sava“ Sremska Mitrovica će im isplatiti jednokratnu novčanu pomoć, direktor je ovde sa nama Branislav Vukmir. Dogovorili smo se sve sa članovima porodice šta je ono što im je sada trenutno neophodno, naravno i za neke dalje i buduće korake.Troškove sahrane u celosti snosiće Grad Sremska Mitrovica. Crveni Krst Sremske Mitrovice već danas će dostaviti pakete hrane i odeće. Grad Sremska Mitrovica će im obezbediti i privremeni smeštaj. U stalnoj smo komunikaciji i imamo veliku podršku Jelene Jovanović, poslanice u Skupštini AP Vojvodina, kao i Ninoslava Jovanovića, državnog sekretara u Ministarstvu za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog”, rekla je Milovanović.

Gradonačelnica je porodici izrazila najiskrenije saučešće.

Narodna poslanica Skupštine AP Vojvodine Jelena Jovanović, rekla je da saoseća sa bolom porodice koja je imala tragičan dogadjaj. “Hvala gradu Sremska Mitrovica i gradonačelnici Milovanović sa kojom sam u stalnom kontaktu od kad se ta tragedija desila, na brzoj reakciji i pomoći ovoj porodici. Izražavam saučešće porodici za smrt jednog deteta i želim brz oporavak ostaloj deci.”

Stanojević Goran iz organizacije “Romska čast Roma Srbije”, rekao je za Ozon Media, da prate slučaj i da planiraju akcije kako bi i oni pomogli unesrećene. „U ovom momentu veoma mi je teško što se to desilo i zaista ne znam šta bih mogao više da vam kažem. Mi planiramo da pomognemo, ono što je sigurno jeste da ćemo sačekati jednu odluku centra za socijalni rad i Ministarstva za rad i socijalnu politiku da vidimo kakvu će doneti odluku po pitanju toga šta dalje. Ono što će biti naša incijativa kroz razgovore sa nekim našim preduzetnicima iz inostranstva i u Republici Srbiji, a to je da organizujemo akciju sakupljanja finansijskih sredstava da se toj porodici omoguće adekvatni uslovi za život i da se maksimalno gleda da se toj majci omogući neko radno mesto da može da ima jedan solidan prihod i da izdržava svoju porodicu. Mi se nadamo da ćemo do kraja nedelje posetiti porodicu i porazgovarati o tome šta je njima potrebno u ovo momentu.“

Sahrana stradale u požaru obaviće se sutra, u 13 i 30 časova  na groblju u Jarku. 

Porodici izražavamo najiskrenije saučešće.

Možda Vam se svidi i