Stiglo MILION doza kineskog cepiva

Od strane Ozon
0 komentar

“Prva smo zemlja u Evropi koja je dobila kinesku vakcinu. Ja ću biti najverovatnije taj koji će iz vlasti primiti vakcinu ovog proizvođača“, rekao je danas predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

On je jutros na aerodromu “Nikola Tesla” dočekao avion „Er Srbije“ kojim je iz Kine biti dopremljeno milion doza vakcine kompanije “Sinofarm”.Sa predsednikom na aerodromu su i kineska ambasadorka Čen Bo, šef BIA Bratislav Gašić, ministar zdravlja Zlatibor Lončar.

Ovo je neverovatna stvar. Ne znam da li ljudi razumeju koliko ova pošiljka znači za našu zemlju – rekao je Vučić novinarima.

Do srede ćemo imati ukupno 1,4 miliona doza vakcine, a kineskom će biti vakcinisano pola miliona građana Srbije, rekao je danas predsednik Aleksandar Vučić.

On je izjavio da je danas, kada je u Srbiju stiglo milion kineskih vakcina protiv korona virusa, veliki i važan dan u borbi protiv kovida 19, jer će se njima vakcinisati 500.000 ljudi, što je veliki obrt u toj borbi i korak napred.

– Pregovaramo peko Kovaksa da dobijemo preko 400.000 vakcina Astra zeneke – kazao je Vučić i rekao da smo zemlja sa najvećim brojem različitih vakcina u Evropi te dodao da uskoro stiže još Fajzerovih i Sputnjik vakcina početkom nedelje.

Dolaskom kineske vakcine naša zemlja će biti jedina koja ima na raspolaganju tri vrste vakcina.

Ukoliko odmah Agencija za lekove i medicinska sredstva (ALIMS) izda dozvolu za upotrebu kineske vakcine, već u nedelju bi sa njom mogla da počne imunizacija zdravstvenih radnika koji su se izjasnili da žele da prime baš nju.

– Ukoliko to bude uspešno i vakcina prođe sve te pragove do konačne dozvole za upotrebu, krenućemo u nedelju, ponedeljak da vakcinišemo građane koji su izrazili želju da se vakcinišu ovom vakcinom – rekao je juče pokrajinski sekretar za zdravstvo Zoran Gojković.

Izvor Blic

Možda Vam se svidi i