Startovali radovi na rekonstrukciji fiskulturne sale Osnovne škole “Sveti Sava”

Od strane Ozon
0 komentar

Zvanično su startovali radovi na rekonstrukciji fiskulturne sale Osnovne škole “Sveti Sava” u Sremskoj Mitrovici.

Osnovna škola “Sveti Sava” 23. decembra je raspisala  javnu nabavku za sanaciju fiskulturne sale. Odluka o dodeli ugovora doneta je 2. februara, a firma iz Zrenjanina, koja je ispunila uslove putem javne nabavke, radiće rekonstrukciju fiskulturne sale ove škole. 


“Radovi su počeli u ponedeljak 22. februara nakon sprovedenog postupka javne nabavke jer zbog iznosa sredstava koji nam je dodeljen po konkursu koji nam je dodelio Pokrajinski sekretarijat za sport i omladinu, koji iznosi 3 miliona 258 hiljada, morali smo sprovesti postupak javne nabavke koji je uradjen po zakonu za javne nabavke, kompanija koja je ispunjavala sve kriterijume za ponudjača je kompanija iz Smedereva, “Italija nova” koji su juče počeli sa radovima. U okviru projekta sanacija fiskulturne sale biće obuhvaćeni sledeći radovi, sanacija plafona koji je u izuzetno lošem stanju jer je nekada prokišnjavao krov te je 2017 zamenjen novim zatim ide krečenje zidova, hoblovanje parketa, lakiranje, izvlačenje linija za sportske terene, krečenje svlačionica, postavljanje podova od vinila i radi se kompletna elektroinstalacija. Zakonski rok za završetak radova je 45 dana u zavisnosti od načina izvodjenja radova koji moraju da poštuju sve standarde, očekujemo završetak možda i ranije ali sve zavisi od izvodjača i kvaliteta rada. Kompletan ovaj projekat je finansiran od strane Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu, škola ima 670 učenika zajedno sa područnim odeljenjima u Čalmi, Divošu i Staroj Binguli, a sama škola ima oko 540 učenika” rekla je direktorica OŠ “Sveti Sava” Dragana Sretenović.

Ova škola broji oko 540 djaka koji će nakon prestanka mera koje su na snazi koristiti kopletno sredjenu salu za fizičko.

“U sali je zadnji put renoviran pqrket 2008. godine, tada smo dobili neke osnovne uslove, nakon toga su nam pre 3-4 godine zamenili krov jer je sala prokišnjavala, uslovi su bili izuzetno slabi za rad. Danas sa ovom realizacijom projekta gde će se uraditi potpuno sve novo, mislim da će uslovi biti fenomenalni za decu, deca se raduju ovom projektu i očekuju ne bolje uslove nego jednu veću radost, kako se nadamo da će se ova korona završiti, deca će imati uslove za pravo fizičko gde će ceo razred da radi u grupama. Ovo sad kako se fizičko izvodi je na veoma niskom nivou i nadamo se da će sa ovim naša škola biti još uspešnija nego prethodnih godina.” rekao je nastavnik fizičkog vaspitanja Srdjan Božić.

Osim djaka salu Osnovne škole “Sveti Sava” koriste i sportski klubovi Grada Sremska Mitrovica. 

Nakon rekonstrukcije sale, koja bi trebalo da traje najduže 45 dana, u salu se vraćaju i sportski klubovi.

Sredstva za radove obezbedio je Pokrajinski sekretarijat za sport i omladinu u iznosu od 3.250.000 miliona dinara.

You may also like