Šta čeka gastarbajtere na granicama koji stižu za praznik?

Od strane Ozon
1 komentar

Ostaju na snazi iste mere – negativan PCR test, odlazak u izolaciju ili potvrda o vakcinaciji u Srbiji

Epidemiolog Branislav Tiodorović upozorio je da naši građani iz dijaspore koji će narednih dana doći u zemlju predstavljaju potencijalnu opasnost i dodao da su mere koje su uvedene recipročne.

Tiodorović je sinoć u emisiji „Upitnik“ na javnom servisu rekao da su epidemiolozi u Srbiji skretali pažnju na opasnost od dolaska naših građana iz inostranstva, ali je dodao da neće doći tako veliki broj kao pre godinu dana.

Rekao je da će dobar deo doći i da se vakciniše kod nas, jer tamo gde žive i rade nema dovoljno vakcina.

On je kazao da jedino što može da se uradi, jer se svojim građanima ne može zabraniti ulazak u Srbiju, jeste primena uvedenih mera.

– A to znači da moraju da se evidentiraju. Treba da imaju negativan PCR test, a ko ga nema mora u izolaciju dok ga ne uradi kod nas. Od toga su izuzeti oni koji imaju potvrdu o potpunoj vakcinaciji, ali kod nas – rekao je Tiodorović.

On je ukazao da je odluka o tome da se prizna samo potvrda o vakcinaciji izdata u Srbiji u suštini recipročna mera.

Možda Vam se svidi i

1 komentar

VulinMilica 02.04.2021. - 8:25 pm

Sta ako su ljudi vakcinisani,na primer u Svajcarskoj.U toj drzavi imaju regulisan boravak,a drzavljani su Srbije.Sta onda?Opet ce „gastarbeiteri“biti j…na stranka kao uvek do sada.Osim kad treba dati lovu u koju god svrhu i za koju god vlast u zadnjih 40—tak godina.Nocivali smo pred raznim ambasadama i konzulatima da bi dobili raznorazne vize za prolazak prema otadzbini,koja nas eto sad uslovljava kojom vakcinom i gde cemo biti vakcinisani.Tuzno i neshvatljivo,draga otadzbino!

Komentari su zatvoreni.