Doktor Tiodorović sapštio kada možemo očekivati blago popuštanje mera

Od strane Ozon
0 komentar

O otvaranju restorana ne možemo da govorimo u ovoj situaciji, eventualno o otvaranju bašti na otvorenom, ali i to ne pre nego što prođe još nekoliko dana, izjavio je večeras epidemiolog i član Kriznog štaba dr Branislav Tiodorović.

Tek sledeće nedelje možemo govoriti o tome, ako se stvarno cifre promene, ako budu daleko manje, da će se eventualno razmišljati o malim skupovima, ali ne o svadbama od 200, 300, 500 ljudi – rekao je Tiodorović za RTS.

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić rekao je da će sutra imati sastanak sa predstavnicima ivent industrije, a uz konsultacije s Gradskim zavodom za javno zdravlje, kako bi se sačinio predlog mera o tome na koji način bi mogli da se organizuju manji događaji.

Veoma su važni i zdravstvo i ekonomija, međutim, dr Tiodorović smatra da sada prednost treba dati zdravlju.

– Zato smo se danas opredelili da ništa ne menjamo, ali da u četvrak ponovo izvršimo procenu epidemiološke situacija. S druge strane, ni zaključavanje nije izlaz. Prema podacima koje imamo za Beograd, Vojvodinu i isočnu Srbiju, počinje neko smirenje, tačnije imamo zaravnjenje epidemijske krive, što pokazuju podaci iz kovid ambulanti. Situacija u centralnoj Srbiji nije dobra. Ne mogu još da kažem da li će biti popuštanja mera, bar ne do četvrtka – objašnjava Tiodorović i dodaje da medicinski deo Kriznog štaba svakodnevno procenjuje situaciju, ali da on „nije toliki optimista“.

Možda Vam se svidi i