Srbi u Kabulu

Od strane Ozon
0 komentar

Otpravnik poslova Ambasade Srbije u Indiji, koja je nadležna i za Avganistan, Siniša Pavić rekao je danas Tanjugu da je u kontaktu sa troje državljana Srbije u Kabulu i da se radi na njihovoj evakuaciji.

– Od jutros imamo informacije o troje naših državljana koji se nalaze u Avganistanu. Sa njima smo u permanentnom kontaktu i radimo na njihovoj hitnoj evakuaciji s obzirom na dramatičnost situacije u Kabulu – kazao je Pavić.
On je rekao da je, na osnovu toga što je čuo od njih, ali i što se može ispratiti preko medija, situacija dramatična.

Preneo je da su dramatična i dešavanja oko oba aerodoma u Kabulu.

– Oko civilnog aerodroma bilo je pucnjave i ima izveštaja o najmanje pet žrtava, a oko vojnog aerodroma nalazi se veliki broj ljudi, prema procenama 1.000 do 2.000, među kojima su i naoružani. Situacija je vrlo ozbiljna sa neizvesnim daljim tokom – naglasio je Pavić.

On je dodao da je Ambasada u Nju Delhiju u kontaktu sa našim državljanima, a Ministarstvo spoljnih poslova sa zemljama koje planiraju evakuacione letove u neposrednoj budućnosti, te da se nada da će to doneti rezultate u najkraćem roku.

Napomenuo je i da se već neko vreme pomeraju komercijalni letovi, te poručio: „Trudimo se da u kontaktu sa našim državljanima razrešimo situaciju na najbolji način“.

Izvor Blic/Twitter

Možda Vam se svidi i