U subotu, 8. maja u Sremskoj Mitrovici  Sportske igre mladih!  

Sportske igre počinju u subotu sa u 11 časova. “Započećemo turnir Sportske igre mladih, ulična košarka, baske 3×3 na Trgu Ćire Milekića u Sremskoj Mitrovici. U basketu će učestvovati kategorije 2005 i mlađi, predviđene su kategorije 2007 i mlađi, 2009 i 2011 u muškoj i ženskoj konkurenciji, dakle i devojčice i dečaci,” rekao je za Ozon Media Nemanja Crnić, sekretar Sportskog saveza grada.

Očekuje se od 200 do 300 dečaka i devojčica na Trgu. “Pravićemo šutiranje trojki za uzraste 2005 i 2007 godište kao i košarkaški poligon za mlađe na terenu. Sve se igra na terenima Košarkaškog saveza Srbije, Sportske igre mladih će uraditi kompletan brending tog događaja i imaćemo posetu delegacije, dodaje Crnić.


8. maj je predviđen za promociju basketa 3×3 kao sporta i promociju košarke.

Devetog maja sa početkom u 11 časova krećemo turnir Roda prvenstva Srbije 3×3 koji igraju seniori i ono što je bitno napomenuti jeste da dolaze sve najbolje srpske ekipe. Ovo će biti pravo malo nezvanično Svetsko prvenstvo u basketu 3×3. Srbi su među najboljima na svetu i ti najbolji će doći u Sremsku Mitrovicu, nikada nećemo imati jači turnir. Turnir vode ljudi iz Košarkaškog saveza, ovo je jedan od najjačih turnira u Srbiji i po organizaciji i po učesnicima. Sportski savez grada je domaćin u tehničkom smislu, dodaje Crnić.

Turnir će otvoriti Vasilj Ševo, načelnik gradske uprave za kulturu i sport. Ševo je bivši profesionalni košarkaš, a sjajne partije pružao je za Sarajevo i banjalučki Borac Nektar, sa kojim je osvojio i titulu prvaka BiH.

Možda Vam se svidi i