Skupština Srbije u petak o izmenama Zakona o referendumu

Od strane Ozon
0 komentar

Sednica će biti sa samo jednom tačkom dnevnog reda, i to Predlogom zakona o izmenama Zakona o referendumu i narodnoj inicijativi.

Podsetimo, Vlada Srbije je na juče održanoj sednici donela odluku da iz skupštinske procedure povuče Zakon o eksproprijaciji koji je Skupštini Srbije na ponovno odlučivanje vratio predsednik Srbije Aleksandar Vučić, kao i da parlamentu predloži izmene i dopune Zakona o referendumu i narodnoj inicijativi, u članovima 7, 20, 43 i 44.

Pomenuti članovi odnose se na overu potpisa, predstavnike ovlašćenog predlagača u organu za sprovođenje referenduma i na rok za ponovno raspisivanje referenduma. U predlogu Vlade ukida se taksa za overu potpisa i jasno se omogućava da predstavnici ovlašćenih predlagača budu deo organa za sprovođenje referenduma.

Prema predlogu, neće biti moguće raspisati referendum o istom pitanju u roku kraćem od četiri godine. U saopštenju se dodaje da Skupština Srbije u roku od četiri godine neće moći da donese odluku drugačiju od one koja je potvrđena na referendumu. 

Možda Vam se svidi i