Šašinci: LUNA JE MALI HEROJ: Ima cerebralnu paralizu, a za oporavak i vežbanje joj na svaka TRI MESECA treba minimum 1.000 evra

Od strane Ozon
0 komentar

Četvorogodišnja Luna Pilipović iz Šašinaca od rođenja boluje od cerebralne paralize.

Da bi mogla da puzi ili hoda samostalno potrebne su joj vežbe, koje njene roditelje koštaju oko 1000 evra na svaka tri meseca.

Devojčicina majka Danka zbog toga je pokrenula akciju pomoći, kojoj može da se priključi svako ko pošalje SMS poruku 885 na 3030.

Lunini problemi traju od rođenja kada je imala ciste na mozgu i krvarenja drugog stepena. Leukociti su joj naglo padali, dok su trombociti rasli, međutim ovaj heroj izborio se sa tim posle operacije. Međutim, ostale su posledice…

„Otežano priča, ne može sama da sedi, ne može sama da puzi. Koristi samo levu ruku, borac je jer joj stalno pričamo da mora, da može, ona je pravi heroj!“, kaže Danka.

Iako vidi napredak kod ćerke, nedostaju sredstva, jer, kako dodaje, te cifre su izrazito velike a devojčici je svakog dana potreban terapeut i da ima banjsko lečenje.

Da je Luna borac koji može da dobije bitku i unapredi kvalitet svog života, pokazuju dosadašnji rezultati.

„Posle operacije mogla je da opusti i raširi nogice, počela je sama da se okreće, imala je strabizam, sad joj oko ne šeta, sad može i u turskom sedu da se zadrži duže“, navodi ona.

Aleksandra Plavšić

Možda Vam se svidi i