REŠAVANJE PROBLEMA SA KANALIZACIJOM U CENTRU GRADA

Od strane Ozon
1 komentar

Sremska Mitrovica – Česta zagušenja kanalizacione mreže najčešće su posledica nepravilnog korišćenja kanalizacije. Ponekada je to i stvar tehničkih nedostataka u sistemu, pa je udruženim snagama građana i nadležnih službi u javnom sektoru, moguće rešiti problem. Jedan takav slučaj zabeležen je u samom centru grada.

Stanari stambene zgrade na Trgu Vojvođanskih brigada već neko vreme imaju problem sa odvođenjem otpadnih voda. Kanalizacioni sistem koji je izgrađen pre dve decenije,kada i sama zgrada, ne zadovoljava potrebe korisnika u današnjem vremenu. Nakon što su se stanari ove zgrade obratili nadležnima u Gradskom stanovanju, ustanovljeno je da je problem mali promer cevi na priključku.

U cilju rešavanja problema čestog zagušenja kanalizacije radnici JKP Vodovod su izašli na teren i sačinili plan aktivnosti. Cev na priključku nedovoljnog promera prečnika od 160 mm zamenjena je većom – prečnika 200 mm, u dužini od oko 20 metara. Uz rekonstrukciju postojećih šahtova to bi trebalo da reši problem i zadovolji potrebe stanara.

Radove izvodi JKP Vodovod, a prema predračunu vrednost posla je oko 200 000 dinara.

Nadležni u JKP Vodovod koriste ovu priliku, da bez obzira na određene tehničke nedostatke u kanalizacionom sistemu , skrenu pažnju svim korisnicima kanalizacije u Sremskoj i Mačvanskoj Mitrovici i Laćarku da vode računa o tome šta se baca i pušta niz cevi odvoda sudopere, kade ili toaleta. Česta zagušenja mogu da izazovu vlažne maramice, higijenski ulošci, zavoji, pelene, plastične kese, peškiri, tekstil, plastična amblaža, tetrapak, ostaci hrane, mast i ulje.


„Ovde u ovom delu grada imali smo česta zagušenja i stanari okolnih zgrada su se žalili, na inicijativu gradskog stanovanja i stanara u ovom delu grada, odlučili smo da pronađemo šta je problem i zbog čega dolazi do čestih zagušenja. Sada je period kada smo u mogućnosti da rešimo tj problem, otklonimo, zamenimo deo cevovoda koji je kritičan i poboljšamo kanalizaciju u ovom delu grada“, kaže Borislav Babić.

„Gradsko stanovanje zajedno sa JKP Vodovod je pristupilo rešavanju problema koji je mučio stanare zgrada. Problem postoji od samog nastanka zgrade, ali u zadnje dve godine se intenzivnije aktivirao i bilo je dosta zagušenja na samoj kanalizaciji. Želim da se zahvalim JKP Vodovod jer ovo oni čine iz svojih sredstava što nije njihova obaveza. Ovo je treća stambena stanica koju mi zajedno rešavamo.“ rekao je Miloš Kovač.

„Stambena zgrada je imala velike probleme sa kanalizacijom dugo niz godina, nije bilo rešivo sve do ovog momenta, kada se u sinergiji dva javna preduzeća rešava problem koji je dugogodišnji.“ rekao je Danko Radaković, upravnik zgrade.

Možda Vam se svidi i

1 komentar

Mile 02.02.2021. - 2:42 pm

A cija je obaveza, placamo porez, placamo komunalije, vodovod,zgrada je platila komunalno opremanje te isto treba da im bude obezbedjeno.
Mozete malo i Ribarsku obalu posetiti

Komentari su zatvoreni.