Rekonstruisano više od 50 kilometara lokalnih puteva na Fruškoj gori

Od strane Ozon
0 komentar

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović obišao je danas radove na rekonstrukciji puta Banstol–Čortanovci, za šta je iz pokrajinskog budžeta izdvojeno 260,6 miliona dinara.

– Pre pet godina predsednik Vučić zadužio nas je da obnovimo puteve na Fruškoj gori u koje se nije ulagalo od kraja šezdesetih godina. Uspeli smo da, zajedno sa lokalnim samoupravama, rekonstruišemo više od 50 kilometara lokalnih puteva i to Sremski Кarlovci–Banstol, zatim Banstol–Iriški venac i dalje prema Crvenom čotu i na delu od Bešenova do Beočina, gde su i sada radovi u toku. Do kraja novembra završićemo i deonicu od pet kilometara od Čortanovaca do Banstola i moći ćemo da kažemo da smo najveći deo posla uradili – rekao je predsednik Mirović.

Osim toga, kako je naveo, zahvaljujući inicijativi predsednika Vučića završena je deonica od Iriga do Jaska, a prošle godine i od Jaska do Vrdnika. Mirović je istakao da postoji jasan zadatak da u narednih pet godina, na osnovu zajedničkog plana, budu uređene i nove trase na zapadnom delu prema Ležimiru i šidskoj opštini.

– To će biti ostvarivo samo ukoliko politika ubrzanog ekonomskog razvoja bez alternative, sa što snažnijom privredom, nastavi da doprinosi nacionalnom i pokrajinskom budžetu kao i u proteklih pet godina. Nove fabrike koje je takva politika obezbedila stvorile su ne samo nova radna mesta nego i novac za puteve koje smo na Fruškoj gori uredili posle mnogo decenija. Naš plan je da nastavimo još odlučnije sve do 2025. godine, kada će biti završen i Fruškogorski koridor i svi lokalni putevi na jednoj od najlepših planina u našoj zemlji – rekao je predsednik Pokrajinske vlade.

Prema njegovim rečima, turisti i izletnici, posebno iz Novog Sada, Beograda i sremskih opština, biće zadovoljniji i biće im jasno „da smo uradili naš posao zbog kojeg su nam građani dali jasnu i nedvosmislenu podršku“.

– Sa vrhova Fruške gore jasno se vidi zajedništvo Beograda i Novog Sada, koje daje konkretne rezultate i poništava trulu politiku podela i sukoba. Istrajaćemo dalje i u narednih pet godina sve dok ne obnovimo našu zemlju u svim njenim krajevima i u svakoj oblasti. Do sada smo u fruškogorske puteve uložili više od milijardu dinara i pripremamo nove projekte širom Vojvodine kojima će asfalt stići u što više sela i do što većeg broja domaćinstava. Posledice politike podela i sukoba, koja je do 2016. opustošila Vojvodinu poput uragana, još uvek osećamo jer smo upravo ovih dana otplatili 900 miliona dinara Pajtićevog duga za propale projekte – istakao je Mirović.

Predsednik Opštine Inđija Vladimir Gak rekao je da je rekonstrukcija puta od Banstola do Čortanovaca od izuzetnog značaja za sve meštane, povećanje bezbednosti i razvoj turističke infrastrukture u Čortanovcima, te da je samo u poslednjih godinu dana potpuno rekonstruisano ukupno 25 kilometara puteva na teritoriji te opštine.

Obilasku radova prisustvovali su i pokrajinski sekretar za energetiku, građevinarstvo i saobraćaj Ognjen Bjelić i direktor Uprave za kapitalna ulaganja Vojvodine Nedeljko Кovačević.

Info Foto Vojvodina Pokrajinska vlada

Možda Vam se svidi i