Redovno služenje vojnog roka nešto što treba vratiti?

Od strane Ozon
0 komentar

Pomoćnik ministra odbrane za ljudske resurse Katarina Tomašević izjavila je danas da za taj resor „nema dileme“ da je redovno služenje vojnog roka „nešto što treba da se vrati“.

Ona je na tribini na beogradskom Pravnom fakultetu o uvođenju obaveznog služenja vojnog roka navela da se u Ministarstvu odbrane „intenzivno radi“ na stvaranju uslova za eventualno vraćanje obaveznog služenja vojnog roka.

„Moramo da vodimo računa, da popunimo Vojsku Srbije, pre svega zbog bezbednosnog okruženja, ali i zbog svih drugih stvari zbog kojih vojska postoji“, navela je Tomašević a prenelo Ministarstvo odbrane.

Načelnik Uprave za obaveze odbrane Sektora za ljudske resurse Ministarstva odbrane pukovnik Dragan Kotarlić naveo je da je vraćanje obaveznog služenja vojnog roka „jedan od težišnih zadataka“ tog resora za 2021. godinu.

„Formirana je radna grupa na čelu s ministrom odbrane, i mesečno se dostavlja informacija o svemu što je urađeno, kao i o svim problemima i varijantama koje se razmatraju, a stvaranje uslova za nastavak obaveznog služenja vojnog roka jedan je od težišnih zadataka Ministarstva odbrane za 2021. godinu, a ne sumnjam da će biti i naredne godine“, naveo je Kotarlić.

Izvor: danas.rs

Možda Vam se svidi i