Raspisan konkurs za lekare

Od strane Ozon
0 komentar

Ministarstvo zdravlja pozvalo je mlade lekare, diplomce medicinskih fakulteta s prosečnom osenom 8 i većom, da se prijave na konkurs za posao i da svoju profesionalnu karijeru grade u svojoj zemlji, brinući o zdravlju svojih sugrađana.

Uskladu sa čvrstim opredeljenjem Ministarstva zdravlja u pravcu kadrovskog osnaživanja i unapređenja profesionalne strukture zaposlenih zdravstvenih radnika u našem zdravstvenom sistemu, ovim putem obaveštavamo javnost da će ove godine, pored nastavka Programa zapošljavanja najuspešnijih diplomaca medicinskih fakulteta i srednjih medicinskih škola, biti realizovano i zapošljavanje mladih lekara, diplomaca medicinskih fakulteta koji su na studijama imali prosek iznad 8,00.

Namera resornog ministarstva jeste da i diplomcima koji su tokom školovanja ostvarili navedeni uspeh, te nisu ispunjavali uslove za učešće u Programu zapošljavanja najuspešnijih diplomaca, omogući zapošljavanje i dodatno usavršavanje kroz specijalizacije o trošku države, kako bi naše zdravstvo dobilo nove generacije lekara. Ovim putem pozivamo mlade lekare da se prijave, i da svoju profesionalnu karijeru grade u svojoj zemlji, brinući o zdravlju svojih sugrađana. Detalji konkursa kao i spisak specijalizacija za koje se lekari mogu prijaviti biće istaknuti u narednom periodu na zvaničnoj prezentaciji Ministartva zdravlja www.zdravlje.gov.rs

Pored zapošljavanja lekara sa prosekom 8 i većim, u narednom periodu biće nastavljen i Program zapošljavanja najuspešnijih diplomaca medicinskih fakulteta i srednjih medicinskih škola, u okviru kojeg je do sada posao i specijalizaciju dobilo 511 lekara sa prosečnom ocenom 9 i 10, a zaposleno je i 900 medicinskih sestara/tehničar sa odličnim uspehom.

Konkurs za prijem mladih lekara u ustanove sekundarne zdravstvene zaštite raspisan je 15. novembra, a mogu da konkurišu svi studenti koji su imali prosečnu ocenu preko 8.

Ministarstvo zdravlja

Možda Vam se svidi i