POSLEDNJI POZDRAV Čutović Mihajlu – Čuletu

Od strane Ozon
0 komentar

Dana 15. novembra 2021. godine u 81. godini preminuo je Čutović Mihajlo, dugogodišnji član uprave Fudbalskog kluba Radnički iz Sremske Mitrovice.

Čutović Mihajlo došao je u FK Radnički i u Hesnu 1988. godine.  Tada se Radnički takmičio u Sremskoj ligi. Došao je na poziv tadašnjeg predsednika kluba Vujičić Momira, Čuletovog rođaka i zemljaka iz Pranjana kod Gornjeg Milanovca.   Radničkie je tada sa Čuletom postao prvak Sremske lige i plasirao se u novosadsko-sremsku zonu.

Od tada Čule je postao nezamenjiv član uprave radničkog kluba, u više mandata. Bio je  je aktivan u klubu preko dvadeset godina.

Čutović Mihakjlo po struci je bio električar.  Radio je u Elektro distribuciji Sremska Mitrovica.

Kada je Radnički 1989. godine ostao bez električne struje, koju je dobijao iz Fabrike nameštaja Prvi Novembar, ostalo je u sećanju svih članova Radničkog da je zahvaljujući Čuletu Radnički dobio električnu struju. Čule je organizovao postavljanje bandera, kablova, nabavku sata i ostalih uređaja, tako da od tada Radnički ima svoju električnu struju.

Odražavao je i besplatno popravljao sve električne uređaje klubu. Tako su svi fudbaleri Radničkog bezbedno mogli da treniraju i koriste svlačionice i prostorije kluba

U teškim trenucima za Radnički, kada klub bio u krizama i teškoćama, Čule je puno i nesebično pomagao zajedno sa ostalim članovima kluba.

Čutović Mihajhlo je pre dolaska u Radnički bio aktivan u upravi košarkaškog kluba Srem i upravi Sportskog društva Partizan, koji je tada organizovao čuvene i nezaboravne julske turnire u malom fudbalu na betonskom igralištu Partizana iza Parka.

Čutović Mihajlu – Čule ostaće u najlepšim uspomenama i sećanjima  svih članova Radničkog. Neka mu je večna slava.

Sahrana Čutović Mihajla obaviće se u sredu 17. novembra u 12 časova na Novom groblju u Sremskoj Mitrovici.

Stević Jovica

Možda Vam se svidi i