Radnički protiv Grafičara igra danas u Beogradu

Od strane Ozon
0 komentar

Poslednja utakmica debitantske sezone „Radničkog“ iz Sremske Mitrovice u Prvoj ligi Srbije za tim iz grada na Savi imaće više revijalan nego takmičarski karakter.
Mitrovčani su obezbedili status prvoligaša i naredne sezone, te rezultat u susretu protiv „Grafičara“ koji će se odigrati danas neće biti u prvom planu, ipak, šef stručnog štaba Radničkog Bogdan Korak ističe da će njegovi fudbaleri izaći na teren motivisani i sa ciljem da sezonu završe sa pobedom.
„Veliki teret nam je pao sa srca, definitivno smo ostali u ovom rangu takmičenja. Puno je onih koji nisu verovali u to, ali ovaj naš uspeh će ostati zapisan u istoriji kluba. Ima toliko toga što bih rekao, ali pre svega želim da čestitam mojim igračima, ljudima iz uprave, navijačima, svima koji su bili uz klub kada je bilo teško i davali nam vetar u leđa. Napravili smo veliki podvig svi zajedno, bilo je teško, ali smo uspeli, ostvarili smo cilj zacrtan na samom početku prvenstva“, kaže Korak.
On, bez obzira na sigurnu poziciju „Radničkog“ na tabeli, najavljuje dobar susret protiv Grafičara.
„Danas igramo sa „Grafičarem“ koja je mlada, kvalitetna ekipa, ekipa školovanih igrača Crvene zvezde koji igraju lep i otvoren fudbal i mislm da nas čeka dobar susret. Igraće se na gol više, mi ćemo juriti pobedu, oni će juriti pobedu i biće zanimljivo. Svakako daćemo sve od sebe da i danas napravimo jedan dobar rezultat i tako završimo ovu sezonu“, rekao je šef crveno belih.
Korak ističe da je od samog starta verovao da Radnički može da izbori opstanak, te da nije bilo tako ne bi prihvatio pisao i da sedne na klupu kluba koji je bio u tako lošoj situaciji.
„Obećao sam da ćemo zadržati status prvoligaša, a tako je i bilo, nakon utakmice protiv Borca i pobede koju smo ostvarili u Čačku znao sam da nas niko neće moći zaustaviti do kraja. Igrali smo odlično i drago mi je što smo ostvarili zaista istorijski uspeh za ovaj i klub i grad“, rekao je on.


Šef kaže da je dolazak u „Radnički“ za njega bio izazov, ali da se susretao sa sličnim situacijama i ranije, te da je njegov prvi zadatak bio motivisati fudbalere i vratiti im samopouzdanje, jer kvalitet su već posedovali.
Za kraj on ističe da grad Sremska Mitrovica zaslužuje ne samo prvoligaša, nego i superligaša i da ulazak u najviši rang u Srbiji treba da bude novi cilj za Radnički.
„Jasno je da je „Radnički“ jedan dobar klub, dobro organizovan u kojem su stvoreni sjajni uslovi za rad i očekujem još bolje rezultate u budućnosti, da ide samo napred, ovo je klub o kojem će se tek pričati“, završava Korak.
Utakmica protiv „Grafičara“ igra se danas u 13:00 časova u Beogradu.

Možda Vam se svidi i