Problemi sa grejanjem u vrtiću „Maslačak“

Od strane Ozon
2 komentari

Vrtić „Maslačak“ u naselju 29. Novembar ima problem sa grejnim instalacijama. Kvar još uvek nije otklonjen, po rečima Biljane Cvijetić direktorice predškolske ustanove „Pčelica“, problem su cevi koje se nalaze u zemlji i da je to glavni razlog što do sada kvar nije saniran.

Prošle godine u ovom vrtiću došlo je do pucanja grejnih instalacija, koje su ubrzo popravljene. Sa novom grejnom sezonom, primećeno je da kvar postoji još negde ali za sada nije rešen problem. Kako navodi, Cvijetić, veliki problem stvara činjenica da se instalacije nalaze pod zemljom.

Biljana Cvijetić, direktor predškolske ustanove „Pčelica“ dodaje, da su angažovani stručnjaci iz toplifikacije koji će svojim znanjem pomoći da se kvar pronađe i otkloni u najbržem mogućem roku.

Cvijetić je rekla da 80% grejanja u vrtiću radi, da grejanje ne radi u ekonomskom i jaslenom delu gde su smeštene četiri jaslene grupe u kojima ima oko 20 dece.

„Uspeli smo da se reorganizujemo i da decu iz jasenog dela prebacimo u deo vrtića gde grejanje funkcioniše. Nabavili smo šest norveških radijatora koji su raspoređeni u sobe kako bi smo dodatno zagrejali prostor. Kompletno grejanje i rekonstrukcija će se raditi u sklopu rekonstrukcije vrtića početkom sledeće godine, za šta su izdvojena sredstva.“ rekla je direktorica Biljana Cvijetić.

Temperatura u sobama vrtića je u proseku 22 stepena celzijusa.

Iz ustanove ne znaju kada će kvar tačno biti otklonjen i ponovo navode da se cevi nalaze u zemlji i da je to glavni razlog što kvar nije otklonjen momentalno.

Tijana Cvetinčanin ispred Saveta roditelja rekla je da su roditelji obavešteni od samog početka, da su zabrinuti zbog stanja i boravka dece u vrtiću.

„U razgovoru sa direktorima i nadležnima ove ustanove dobili smo informaciju da se radi na rešavanju problema, mi kao roditeljima kao i nadležnima u vrtiću stojimo na raspolaganju kako bi došli do rešenja problema.“ rekla je Tijana.

Možda Vam se svidi i

2 komentari

Zoran 15.11.2021. - 12:03 pm

Poštovana direktorka na koji način i kako su roditelji obavešteni i kada?

Po ovome: „Kompletno grejanje i rekonstrukcija će se raditi u sklopu rekonstrukcije vrtića početkom sledeće godine, za šta su izdvojena sredstva.“

znači da grejanje neće biti popravljeno ove godine i deca će boraviti u hladnom?

Nisu svi izmešteni jer nije 20% da ne radi nego 40-50% te ne može toliko dece da se izmesti.

Ukoliko se nešto ne preduzme bićemo primorani da se obratimo poveriniku.

Milica 15.11.2021. - 6:44 pm

Higijenska norma temperature u prostorijama za pravilnu fiziološku funkciju organizma i rad iznosi:

– temperatura prostorija za decu do dve godine iznosi minimalno 22 °C;

– temperatura prostorija za decu od dve do sedam godina iznosi minimalno 20 °C;

– zagrevanje prostorija mora biti ravnomerno;

– grejna tela moraju biti bezbedna i na odgovarajući način zaštićena da bi se omogućila bezbednost dece u prostoru;

– zagrevanje metalnim pećima nije dozvoljeno.

Komentari su zatvoreni.