Premijerka Brnabić u Bešenovu i Radincima (VIDEO)

Od strane Ozon
0 komentar

Premijerka Republike Srbije Ane Brnabić posetila je danas Bešenovo, seosku ambulantu i mesnu zajednicu.

Anu Brnabić je dočekao ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Srbije, Branislav Nedimović, gradonačelnica Sremske Mitrovice, Svetlana Milovanović i predstavnici lokalne samouprave.

Premijerka i ministar u Bešenovu su obišli prostorije mesne zajednice, i seosku ambulantu.

Kakvi su uslovi za bolju privrednu klimu, šta nedostaje meštanima Bešenova, bile su glavne teme prilikom posete premijerke Ane Brnabić.

Premijerka Srbije Ana Brnabić je počela posetu Bešenovu, tom prilikom je razgovarala i sa predsednikom Mesne zajednice Bešenova, sa privrednicima, i provela je konstruktivan i opušten razgovor sa meštanima  u ovom kraju, nakon Bešenova, premijerka je obišla i kompletno rekonstruisan objekat zdravstvene ambulante u Bešenovu.

Sa nova tri kilometra puta puta, od Fruške gore do Sremske Mitrovice stižu se za 14 minuta. Asfalt širok više od šest metara dovoljan da se poljoprivredne mašine mimoiđu, a kada bi nov put imali i do jezera Beli kamen, meštani tvrde, i brojni turisti bi brže dolazili u Bešenovo.

Meštani se nadaju i obnovi seoskog doma.

Lokalna samouprava rekonstrukcijom ambulante u Bešenovu, i u  ostalim selima, učinila je da stanovnici sela imaju podjednako kvalitetne uslove zdravstvene zaštite, rekao je predsednik Mesne zajednice Bešenovo, premijerki Brnabić.

Premijerka Brnabić sa ministrom Nedimovićem u Radincima zajedno sa sveštenikom Duškom Marjanovićem obišli su crkvu Svetog arhangela Gavrila.

Marjanović Duško, sveštenik crkve rekao je da meštani moraju zavrnuti rukave i upregnuti se posla i dodao da je najvažniji projekat ovog sela rekonstrukcija vodovodne mreže.

Marjanović navodi kako je vodovodna mreža dotrajala i kako puca i da ako se na nekom mestu popravi, na ostalim mestima nastavi sa pucanjem. Takodje navodi kako je potrebno dece na selu i plaši se da kroz 15 godina neće biti dece u školi.

Da bi domaćinstva bila još uspešnija, i uslovi za život bolji, biće i novih investicija, najavljuje premijerka.

„Znam da je u mnogim mestima još problem vodosnabevanje i to je nešto na čemu ćemo raditi u narednom periodu“, obećala je premijerka Brnabić.

Možda Vam se svidi i