Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić danas u selu Erdevik uručila nagrade pobednicima „Sremske kulenijade„

Od strane Ozon
0 komentar

Sremsku kulenijadu u Erdeviku, manifestaciju “Sremska kulinijada”, na kojoj se pored kulena mogu kupiti i drugi suhomesnati proizvodi, kao i razni specijaliteti ovog kraja, posetila je i premijerka Srbije Ana Brnabić.


Predsednica Vlade je u Erdeviku uručila nagrade apsolutnim pobednicima kulenijade.
Na manifestaciji u sremskoj opštini Erdevik, koja je takmičarskog karaktera, ali i izložbeno-prodajnog karaktera, bilo je oko 5.000 gostiju koje je zabavljalo više od 15 kulturno-umetničkih društava i etno grupa.

Premijerka Ana Brnabić rekla je kako je presrećna što je danas u Erdeviku, Šidu, da je pre posete Erdeviku posetila nekoliko sela u Sremskoj Mitrovici i dodala da je ovo njen najlepši deo posla, putovanje po Srbiji i razgovor sa ljudima o tome kako su zadovoljni njihovim radom.

„Videla sam danas neke nove i regionalne puteve koje smo uradili, videla sam nove ambulante koje smo završili, videla sam i nove crkve koje smo rekonstruisali po selima i znam koliko to ljudima znači. Razgovarala sam sa ljudima o Domovima kulture u mesnim zajednicama, sa ljudima u osnovnim školama i vrtićima i znam šta je ono što je dodatno potrebno da bi se poboljšao kvalitet života svih nas u Srbiji. Znam da je u mnogim mestima problem vodosnadbevanje i to je nešto na čemu ćemo raditi u narednom periodu. Ovde u Šid ću se sigurno vraćati uskoro, imamo čak tri izuzetno važna projekta, jedan je završetak rekonstrukcije koju smo pokrenuli, OŠ Sremski Front. tu smo završili prvu fazu, druga faza kreće uskoro, radimo i bazen u okviru škole i to je neki novi standard koji pravimo u Srbiji.“ rekla je premijerka Brnabić.

Brnabić je čestitala na lokalnoj proizvodnji svih prerađevina i ispunila svoje obećanje da će doći na Kulenijadu.

Ministar  unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin rekao je da je lepo videti ljude na okupu, posebno puno dece koja su nasmejana.

Ministar Vulin je naglasio da bi život ostao ovakav kakav je trenutno, potrebno je izvršiti imunizaciju stanovništva, uticati na sve da prime vakcinu da bi mogli da živimo ovako lepo, bez vraćanja u karantin.

„Zahvaljujući predsedniku Vučiću u svaki deo Srbije se ravnomerno ulaže, grade se škole, lovište je sve bolje, vinarija je sve više. Lepo je biti u Srbiji koja raste, napreduje i razvija se. MUP je uvek na raspolaganju svim građanima, zahvaljujem se na tome što ste svih ovih godina tokom migrantske krize bili uporni i strpljivi i vodili računa o interesima čitave zemlje, a MUP će voditi računa da se posledice migrantske krize u najmanjoj mogućoj meri osete.“ rekao je Vulin.

Zoran Semenović, predsednik opštine Šid poželeo je svima dobrodošlicu i rekao da je ponosan na ljude koji su dobrog srca ovde u Erdeviku i Sremu.

Zahvalio se na dolasku premijerke i ministra i rekao da je ponosan na sve što je do sada urađeno.

Možda Vam se svidi i