Predstavljala Srbiju na manifestaciji Besmrtnog puka u Rusiji

Od strane Ozon
0 komentar

Svetlana Mitrović iz Stemske Mitrovice, kao predstavnik naše zemlje na manifestaciji Besmrtnog puka u Rusiji se kvalifikovala putem konkursa na koji se prijavilo više od 400 lica iz 76 država.

Foto Facebook

Konkurs je rezultirao pevanjem sa predstavnicima ukupno 13 zemalja, umesto ranije najavljenih oko 60 država, zbog epidemiološke situacije.

– Ja sam nastupe imala 4. i 5. maja u Muzeju pobede, to je ogroman muzej posvećen svim žrtvama. Urađen je neverovatno – kaže Svetlana Mitrović solista iz Sremske Mitrovice.

Nastupala je najpre u Muzeju u Moskvi, a onda i u jednoj od najvećih dvorana.

– Svi smo predstavljali svoje zemlje, ali sam ja bila jedini predstavnik koji je pevao na svom jeziku. Bila sam i u narodnoj nošnji. Baš sam bila ponosna – kaže Svetlana Mitrović solista iz Sremske Mitrovice.

Ova devojka se profesionalno bavi pevanjem od ranog detinjstva, voljena je u svom gradu, a ovaj uspeh smatra velikom lekcijom.

Svetlanina karijera je obeležena mnogobrojnim nagradama, a prvi javni nastup imala je 2003. godine na festivalu “Zlatna pahulja“. Pored toga, često nastupa i na televizijama sa nacionalnom frekvencijom izvodeći narodne izvorne i etno pesme.

Manifestaciji Besmrtnog puka, održana je povodom 76. godina od Dana pobede u Drugom svetskom ratu.

Ova manifestacija se tradicionalno održava, ne samo u Moskvi, već i širom Rusije, a poslednjih godina počela je sve učestalije da se održava i širom sveta. Na ovaj način, 4. i 5. maja, obeležava se pobeda nad fašizmom, a poznata je kao “Marš Besmrtnog puka”.

Aleksandra Plavšić/Ozon

Možda Vam se svidi i