Prava zima tek u drugoj polovini januara

Od strane Ozon
0 komentar

U SRBIJI se do 10. januara očekuju temperature iznad proseka za ovo doba godine. Meteorolog Nedeljko Todorović kaže da će narednih sedam dana biti natprosečno toplo, kao da se do kraja januara ne očekuju nikakve ekstremne temperature, iako će biti i ledenih dana.

Srednja maksimalna temperatura za prvi deo meseca, pa čak i za čitav januar je oko tri ili četiri stepena. Do 10. januara biće natprosečno toplo sa maksimalnim temperaturama od set, sedam pa do 10, 11 stepeni uz nešto kiše. Sneg samo u višim planinskim predelima – rekao je Todorović.

Prema njegovim rečima, posle 10. januara sledi pad temperature i ona će biti primerenija ovom mesecu, a pored kiše može da bude i snega i u nižim predelima.

Todorović je ocenio da je 2020. godina bila natprosečno topla, kada se gledaju srednje temperature, ali nije bilo ekstremno vrućih dana tokom leta.

Ova godina će biti sličnija prethodnoj. Nema nagoveštaja ekstremno niskih ili visokih temeperatura tokom zime, možda nekoliko toplijih dana tokom leta – rekao je Todorović.

Kako je dodao, u januaru će biti ledenih dana, a to znači da temperatura u nekim danima neće prelaziti nulu.

– Prilika za snežne padavine biće od 12. do 17. i od 22. do 25. januara – rekao je Todorović.

Možda Vam se svidi i