POSADI SVOJ HLAD Građani u velikom broju došli po sadnice Jasena

Od strane Ozon
0 komentar

U okviru akcije „Posadi svoj hlad“, koju sprovodi NVO „Zeleni razvojni centar“, danas su na Trgu Ćire Milekića u Sremskoj Mitrovici, podeljene  građanima sadnice belog jasena.

Sadnice su podeljene svim zainteresovanim građanima, a podela će se vrši istog dana, u isto vreme, u celoj Srbiji. 


Ridjošić Dražen, načelnik za socijalnu zaštitu i zaštitu životne sredine, podsetio je da grad Sremska Mitrovica od 2013. godine, radi monitoring vazduha. “Jedna od automatskih mernih stanica nalazi se kod Palate Pravde u Starom Šoru, vršimo merenja azot dioksida, ugljenmonoksida i svih ostalih PM čestica. Što se tiče samog prikupljanja podataka, njih uzima agencija za zaštitu životne sredine. Pored ove merne stanice imamo još tri stanice na teritoriji grada Sremska Mitrovica, koje se nalaze kod Ekonomske škole, kod Metalfera i ZZJZ. Zavod za Javno zdravlje, kao akreditovana ustanova vrši kontrole i merenje svakog dana. Gradjani mogu da vide na sajtu grada kao i na sajtu ZZJZ izvršena merenja”.

Ovaj projekat je usaglašen sa evropskim Zelenim planom u kome je čist vazduh u urbanim sredinama jedan od stubova cirkularne ekonomije, kao i sa Akcionim planom zaštite kvaliteta vazduha Grada Sremska Mitrovica.

Deo sadnica je izdvojen i zainteresovanim mitrovačkim školama. Na sadnicama se nalaze vezice sa logotipom donatora, kao i praznim delom za upisivanje datuma sadnje i imena lica koje je posadilo „svoj hlad“.

Možda Vam se svidi i

Reset password

Enter your email address and we will send you a link to change your password.

Get started with your account

to save your favourite homes and more

Sign up with email

Get started with your account

to save your favourite homes and more

By clicking the «SIGN UP» button you agree to the Terms of Use and Privacy Policy
Powered by Estatik