Pojačana kontrola vezivanja sigurnosnih pojaseva

Od strane Ozon
0 komentar

Saobraćajna policija od 1. marta pojačano kontroliše vezivanje sigurnosnih pojaseva na svim sedištima u vozilima, a posedno na zadnjim.

Zakonom o bezbednosti saobraćaja na putevima je propisana novčana kazna u iznosu od 10.000 dinara za vozače, odnosno putnike na svim sedištima u motornim vozilima, koji ne koriste sigurnosni pojas na način koji je predvideo proizvođač vozila, dok se kazna za nekorišćenje dečijeg zaštitnog sedišta kreće u rasponu od 5.000 do 120.000 dinara.

Na području PU Sremska Mitrovica, u toku 2020. godine, ukupno sankcionisano 9704 učesnika u saobraćaju koje nije koristilo sigurnosni pojas, od tog broja 769 su vozači pitničkih vozila, 741 suvozač, 1432 putnika na zadnjem sedištu. Na području grada Sremska Mitrovica, sankcionisano je 1850 učesnika u saobraćaju.

Podaci za prva dva meseca 2021. godine pokazuju da nije ostvaren napredak, niti je povećana svest o značaju vezivanja pojasa jer je sankcionisano za ova dva meseca 1479 učesnika u saobraćaju zbog nekorišćenja sigurnosnog pojasa.  

Akcija se sprovodi u cilju veće bezbednosti vozača i putnika u motornim vozilima.

Možda Vam se svidi i