Poetsko veče naše Željke Avrić na Senjaku u Beogradu

Od strane Ozon
0 komentar

Poetsko veče Željke Avrić, pesnikinje iz Sremske Mitrovice, biće održano u četvrtak, 8. jula u 19 časova, u Kući kralja Petra na Senjaku u Beogradu a razgovor sa njom vodiće književnica Laura Barna.

Željka Avrić na nov i moderan način preispituje i nove i stare želje, gradi novo ali ne ignoriše postojeće, već ga poput vatrene niti provlači kroz kičmu svojih pesama, bojeći njihovu srž nanosima tradicije, ali i intimnim ovovremeno senčenim nijansama.

Ona ne sudi, ne daje kvalifikacije, niti tumači. Ona je pesnikinja koja ima šta novo o starom da kaže vođena primarnom željom da to ima kao u ’’Žeđam’’ ili ’’Jesam’’, a što je prirodan postupak kreativnog izražaja svakog istinskog umetnika.

Željka Avrić je rođena u Banjaluci a živi i radi u Sremskoj Mitrovici. Diplomirala je na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu. Objavila je zbirke pesama ’’Žeđam’’, ’’Portret’’, ’’Zvezdarnica’’, ’’Marginalije’’, ’’Vremenik’’, ’’Jesam’’, ’’Nesan’’, ’’Sonetne brojanice’’ (koautorska knjiga sa Rankom Pavlovićem) i ’’Pesma joj je drugo ime’’ (izabrane ljubavne pesme). Član je Udruženja književnika Srbije i Udruženja književnika Republike Srpske.

You may also like