Više javno tužilaštvo u Sremskoj Mitrovici podiglo je optužnicu protiv D. E. (39) iz Jarka zbog sumnje da je počinio ubistvo, kao i zbog nedozovoljenog posedovanja oružja.

Optužnicu koja je podignuta protiv njegovog brata N. E. (37) Viši sud je vratio u tužilaštvo na dopunu, potvrđeno je „Novostima“ u ovom sudu, uz napomenu da još uvek razmatraju akt podnet protiv D. E.

Braća su uhapšena zbog sumnje da su učestvovala u ubistvu Predraga Jeličića (43) i njegovog rođenog brata Stanislava (37) iz Futoga. 

Sve se dogodilo 6. decembra 2020. u šumi sela Jarak, kod Sremske Mitrovice. Braća su se tog jutra srela u šumi sa Jeličićima, gde je već bilo nekoliko grupica ljudi, koji su došli u lov na tartufe.  Prema nalazima iz istrage, prvo su se posvađali, da bi svađa eskalirala u tuču u kojoj su korišćeni ašovčići i motike za pronalaženje tartufa. Prema nezvaničnim informacijama, jedan od uhapšene braće je u jednom trenutku izvadio pištolj za koji nema dozvolu, ispalio nekoliko metaka i usmrtio braću iz Futoga, koji su stradali na licu mesta. Potom je pozvao policiju i Hitnu pomoć. On i brat su nešto kasnije prevezeni u bolnicu, gde su im konstatovane lakše povrede. „Novosti“ pišu da i šest meseci od ove tragedije, čiji je povod, najverovatnije borba za teritoriju, policijske patrole i dalje obilaze poznate lokacije na kojima se odvija lov na tartufe. To je i razlog što na području Sremskog okruga od tada nije zabeležen nijedan incident među tragačima na „zlatne gljive“. Iako je često dolazilo do sukoba i borbe za tržište, ovo je prvo ubistvo u Srbiji zbog lova na tartufe. Trovanje pasa, bušenje guma na automobilima, bili su samo neke od poruka da tragači nisu poželjni na tom terenu.

Možda Vam se svidi i