Počela vakcinacija u domu za stare u Sremskoj Mitrovici (FOTO/VIDEO)

Od strane Ozon
1 komentar

Vakcinacija korisnika domova za stare protiv koronavirusa, počela je jutros u Domu za brigu o starim licima u Sremskoj Mitrovici.

Gradonačelnica Sremske Mitrovice Svetlana Milovanović rekla je da su vakcine stigle u Sremsku Mitrovicu te da su danas vakcinisani korisnici Doma za stare Oaza u Sremskoj Mitrovici.
“Počinjemo sa najugroženijim delom stanovništva, tako da je danas obavljena vakcinacija u Domu za stare”, rekla je Milovanović.

Dom za stare Oaza trenutno ima 26 korisnika od kojih je danas 16 vakcinisano, 10 korisnika nije vakcinisano iz razloga što neki od njih imaju alergije da li na hranu ili lekove, tako da oni nisu bili u mogućnosti da danas prime vakcinu”, rekla je Kristina Grabić, glavna sestra Doma za stare Oaza.

– Danas su vakcinisana i tri zdravstvena radnika koji su radili u prvoj smeni, ostali zdravstveni radnici iz ove ustanove biće vakcinisani u toku dana.

Od korisnika i zdravstvenih radnika od početka pandemije, u Domu za stare Oaza nije bilo zabeleženih slučajeva pozitivnih na virus COVID-19.

Od juče ZZJZ sprovodi vakcinaciju i nadzire vakcinaciju u našem okrugu. Juče smo obavili vakcinaciju u domovima za smeštaj starih lica u opštini Šid, danas je to Sremska Mitrovica a u petak će to biti opština Ruma, gerontološki centar Srem-Ruma. U petak se vakcinišu i zdravstveni radnici u kovid odeljenjima, rekla je Nada Zec, direktorica Zavoda za Javno zdravlje.

Možda Vam se svidi i

1 komentar

Covid 08.01.2021. - 1:47 am

Čijom vakcinom…..,………?

Komentari su zatvoreni.