Planirano povećanje plata zaposlenih u Pošti Srbije

Od strane Ozon
0 komentar

Vršilac dužnosti direktora Pošta Srbije Zoran Đorđević izjavio je danas da je planirano povećanje plata zaposlenih u tom preduzeću.

– Nama nije samo prvenstveno važno kako ćemo da izgradimo poštu i kako će ona funkcionisati u budućnosti kada su u pitanju usluge, već nam je istovremeno vrlo važno da finansijski položaj naših zaposlenih bude bolji . rekao je Đorđević, odgovarajući na pitanja novinara u Beogradu.
Naveo je da je odluka rukovodstva, koja će biti predložena vladi, da kroz program poslovanja plate ne budu povećane rukovodstvu već samo onima koji se nalaze u tehnologiji.
Đorđević je rekao da se očekuje da povećanje plata za najniže plate bude i oko 17% i ocenio da je to najbolja vest za zaposlene.
– Paralelno sa tim, želimo i da ono što je njihovo sredstvo rada – bicikli, mopedi, automobili, uniforme sve bude na višem nivou. Osim toga, biće i mnogo novih usluga obzirom da ulazimo u digitalizaciju – rekao je Đorđević.
Kada su u pitanju protesti radnika Pošte, ocenio je da to nema nikakve veze sa povećanjem plata, te da je to „politički obojeno“.
– Razlozi za to su čisto politički – rekao je Đorđević i dodao da se periodično vode pregovori i sa reprezentativnim i sa drugim sindikatima.
– S vremena na vreme periodično pričamo, informišemo ih o tome šta su planovi rukovodstva, ali i konsultujemo da li postoji neka sugestija sa njihove strane možda u nekim stvarima kako i na koji način mi treba do odradimo – rekao je Đorđević.

eKapija

Možda Vam se svidi i