Lončar najavio kovid propusnice i sankcije za lekare koji pacijentima savetuju da se ne vakcinišu

Od strane Ozon
0 komentar

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar izjavio je da je državni vrh nezadovoljan epidemiološkom situacijom, te je najavio uvođenje kovid propusnica.

Lončar je ocenio da situacija „nije sjajna“, te da državni vrh nije zadovoljan zbog prenapregnutosti zdravstvenog sistema. 
„Pitanje je momenta kada ćemo uvesti kovid propusnice“, najavio je, podsetivši da u velikoj većini zemalja Evrope postoje kovid propusnice.

Naveo je da Srbija neće biti „manje demokratska država od drugih u kojima nigde ne može da se uđe bez propusnica“. On je rekao da bi ugostitelje, ukoliko ne odobravaju uvođenje kovid propusnica, trebalo pitati da li je bolje da rade i 24 sata ali za one ljude koji su vakcinisani ili da uopšte ne rade. 
Lekari koji građanima sugerišu da se ne vakcinišu ostaju bez licence? 

Kako je Lončar potvrdio, nakon sastanka sa predstavnicima Srpskog lekarskog društva, dogovoreno je da će Lekarska komora Srbije protiv lekara koji pacijentima sugerišu da se ne vakcinišu podneti prijavu za ugrožavanje zdravlja i života ljudi. Ti lekari, dodao je, odgovaraće i pred sudom časti Komore i „verovatno će izgubiti licencu“.

Tanjug

Možda Vam se svidi i