Peške krenuo put Jerusalima, ,,Korak po korak za Lazarov osmeh “

Od strane Ozon
0 komentar

Šiđanin, Ivan Mladenović, je 19. juna, na put do Jerusalima, peške.
Ovaj humani šiđanin pešačiće oko 120 dana do svog odredišta, a sav novac koji bude prikupljen biće doniran u humanitarne svrhe.

Ivan do Jerusalima hoda kako bi pomogao malom Lazaru pod parolom “Korak po korak, za Lazareve prve reči”.

Plan i ruta putovanja kroz Srbiju, biće isti kao i kada sam pešačio do Hilandara. Najviše iz razloga što mi se javljaju ljudi, moji domaćini koji su me ugostili i prošli put a istu želu imaju i sada. I iskreno jedva čekam da se opet vidimo, jer to su poznanstva i uspomene koje se pamte, piše Ivan Mladenović.
Željko me ispratio iz Mitrovice do skretanja za Šabac gde sam dalje nastavio sam. Hodao sam nekih 10ak kilometara, kada me kod Drenovca, kao i prošli put sačekao Goran Dejanić sa okrepom u vidu domaćeg soka od jagode. Preuzeo je odmah da gura kolica sa stvarima, kao što je prošli put nosio ranac.
Išli smo nasipom kraj Save da bi na nekih pet kilometara od cilja svratili do njegovih drugara na vikendicu, gde se kuvao paprikaš 🙂
Tokom odmora i pauze pričao sam o cilju mog putovanja i odmah su se slale poruke za Lazarevo lečenje. Jedan drugar je uzeo podatke da sutra uplati novac na tekući račun.
To je još jedan potvrda da sam na pravom putu i da će cilj biti ispunjen.
Odlučio sam i da se i ovim putem lično i javno zahvalim i objavim svaku uplatu na tekući račun za Lazarevo lečenje. Nadam se da će se i na taj način javiti što više ljudi, koji će mi dati podršku.
Već imam pooruku od jednog društva iz kafića iz Kikinde koji će sutra isto uplatiti novac na račun.
U Šapcu me dočekao i ugostio Aleksandar Erski. Mislim da nema tog biciliste u Srbiji a i šire, koji nije čuo za Erskog, tako da njega ne treba posebno predstavljati. Jedan veliki čovek, koji će pomoći svakom ciklo i putniku namerniku, ma bilo kome ko mu se obrati za pomoć.
Sledi odmor i nastavak puta. Sledeća stanica za odmor je Koceljeva.
Idemo dalje, Korak po Korak

You may also like