Sremska Mitrovica – Gradsko uprava Sremske Mitrovice i ove godine realizuje projekat „Participativno budžetiranje“, koji podrazumeva uključivanje građana, organizacija civilnog društva (OCD), privrede, medija i drugih zainteresovanih strana u budžetski proces.

Kako bi se definisali prioriteti lokalnih zajednica koji treba da postanu deo novih godišnjih budžeta za 2022. godinu, lokalna samouprava Sremske Mitrovice sprovešće istraživanje među građanima.

Proces učešća građana u odlučivanju o najvažnijem dokumentu jedne zajednice podrazumeva udruživanje svih aktera koji mogu doprineti što kvalitetnijoj i transparentnijoj raspodeli javnih novčanih sredstava.

Grad Sremska Mitrovica prepoznao je potrebu za realizacijom ovog procesa na svojoj teritoriji i uprava grada realizuje projektne aktivnosti, koje vode do uključivanja prioriteta onako kako ih vide građani, u lokalni budžet za 2022. godinu.

U ovoj fazi projekta planirano je prikupljanje različitih inicijativa i predloga projekata koji mogu doprineti razvoju grada.

Vaši predlozi na ovaj način imaju šansu da se nadju na listi prioriteta za koje će glasati građani/ke Sremske Mitrovice, a koji će biti finansirani iz budžeta grada u 2022. godini u okviru projekta Participativno budžetiranje.

Šta je potrebno da uradite?

Ukoliko imate ideju za projekat koji može život u Sremskoj Mitrovici učiniti kvalitetnijim i lepšim, predloge možete predati u Gradskom uslužnom centru kao i u mesnim zajednicama u naseljenim mestima.

Inicijative i  predloge projekata u vrednosti do 5.000.000,00 dinara, koji mogu doprineti razvoju grada, građani, kao i udruženja  građana, mogu predati do 24. septembra 2020. godine.

Možda Vam se svidi i