Ovo je sve što treba da znate o državnoj pomoći za besplatnu stolariju

Od strane Ozon
0 komentar

ugradnje nove stolarije i novih ložišta, kao i ugradnje solarnih kolektora i sanacije fasada, juče su raspisani na nivou lokalnih samouprava, a nakon toga slede konkursi za građane.

Potpisivanje prvih ugovora sa domaćinstvima se očekuje već sledećeg meseca.

Prema poslednjim najavama, u te svrhe biće raspisano još dva konkursa, ali je dodata i jedna novost.

Resorna ministarka Zorana Mihajlović je u četvrtak tokom posete Metovnici kod Bora izjavila da će u slučaju zamene stolarije, ugradnje kolektora i renoviranja fasada biti ponovljen javni poziv za lokalne samouprave i da bi se prema sadašnjim planovima to trebalo da se desi u decembru. U prevodu to, znači više para za građane.

Ona je tom prilikom saopštila i jednu novost u celokupnom projektu povećanja energetske efikasnosti tj. obelodanila je da će krajem avgusta, a najkasnije početkom septembra, ministarstvo raspisati i konkurs za subvencionisanje postavljanja solarnih panela u domaćinstvima. Ovaj konkurs će se kao i u slučaju stolarije, odvijati preko lokalnih samouprava.

Ovo je veliki nacionalni projekat koji će trajati nekoliko godina. Sledeće godine ćemo dati više od 100 miliona evra za zamenu stolarije. Biće još javnih poziva, da svi oni koji nisu mogli u prethodnih 10, 20 i više godina da izoluju kuće, zgrade, stanove sada moći to da urade, rekla je ministarka, prenosi Tanjug.

Izvor: kurir.rs

You may also like