Olimpijski komitet Srbije u poseti O. Š “ Boško Paljkovljević- Pinki”

Od strane Ozon
0 komentar

Predstavnici Olimpijskog komiteta Srbije u posetili su danas  O. Š “ Boško Paljkovljević- Pinki”, u okviru projekta TreninGO izazov „Trčim za školu“

Sremska Mitrovica- Projekat je pokrenut od strane Evropske komisije, a osnovni ciljevi usmereni su na podsticanje na bavljenje fizičkom aktivnošću, bez obzira na godine ili fizičku spremnost, kao i edukaciju o zdravom načinu života. 

Igor Došen je rekao da je velika čast učestvovati u projektu Trčim za školu“ u organizaciji Olimpijkog komiteta Srbije, a koji je deo programa Evropske komisije. “Ubeđen sam da će naši učenici posle odrađenih radionica danas, podići svoju svest o sportu, i fizičku motivaciju podići na viši nivo. Da će posle ovoga, sve učiniti da svije zdravlje održe dobrim i da ga unaprede sve više”.

Mirjana Ivković iz Olimpijskog komiteta rekla je da je ova akcija pokrenuta 26. septembra 2020 godine i da je trajala do 13. novembra, u ovoj akciji pretrčano je više od 14.000 kilometara.

Dodala je, da je u akciji učestovalo 10. škola, koje su nagradjene sportskim rekvizitima u iznosu od 300.000, 200.000 i 100.000 dinara.
“Organizovano je pet radionica, fitness radionica a ostale četiri su bazirane na promociju Olimpijskih vrednosti i fer pleja.”

Možda Vam se svidi i