Od sutra prijavljivanje za dodatnih 20 evra pomoći: Ne treba svi da se prijavljuju

Od strane Ozon
0 komentar

Ministar finansija Siniša Mali najavio je da sutra, 15. novembra, počinje prijava građana za 20 evra dodatne novčane podrške države i naglasio da za tu pomoć ne treba da se prijavljuju svi građani.

„Građani koji su se u maju prijavili za novčanu pomoć u iznosu od dva puta po 30 evra, kao i korisnici penzija, primaoci novčane socijalne pomoći i lica u Zavodu za izvršenje krivičnih sankcija, ne treba da se prijavljuju za 20 evra dodatne pomoći države, koji će im biti automatski isplaćena u decembru“, rekao je Mali.

Mali je naveo da oni punoletni državljani Srbije sa prebivalištem na teritoriji Srbije i važećom ličnom kartom, koji se prethodno nisu prijavili, a žele da dobiju dopunsku novčanu pomoć, kao i oni koji su u međuvremenu stekli pravo na pomoć, bilo da su postali punoletni ili dobili državljanstvo, prebivalište i ličnu kartu, mogu da se prijave od 15. do 30. novembra.

Prijavljivanje je na portalu Uprave za trezor, na adresi idp.trezor.gov.rs.  „Nakon unošenja ličnih podataka biće im zavedena prijava čiji će status moći da provere na tom portalu. Nakon obrade prijave, prijavljeni građani će iznos dopunske novčane pomoći moći da podignu sa svog ili namenskog računa“, objasnio je ministar finansija. On je podsetio i da najstariji građani mogu da očekuju još po 20.000 dinara u februaru naredne godine, što je predviđeno i budžetom za 2022. godinu, koji će se uskoro naći pred poslanicima Skupštine Srbije.

Možda Vam se svidi i

Reset password

Enter your email address and we will send you a link to change your password.

Get started with your account

to save your favourite homes and more

Sign up with email

Get started with your account

to save your favourite homes and more

By clicking the «SIGN UP» button you agree to the Terms of Use and Privacy Policy
Powered by Estatik