Lekarska slava obeležena u Sremskoj Mitrovici

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica – U organizaciji sremskomitrovačke bolnice, u kapeli Sv. Кozme i Damjana u krugu Opšte bolnice, obeležena je lekarska slava čitanjem molitve, osvećenjem i rezanjem slavskog kolača.

U danu koji slavi njihovu profesiju, poželeli su da božanskim darom, znanjem i moćima leče ljude, a svakom lekaru dobro zdravlje, jer radeći ovaj častan posao, donose spas u lečenju i izlečenju ljudi.

Ovom svečanom činu pored direktora Opšte bolnice Sremska Mitrovica, prim.dr Dragana Malobabića, prisusutvovali su predstavnici lokalne samouprave, gradonačelnica Svetlana Milovanović i zamenik Petar Samardžić, zamenik direktora doma zdravlja dr Daniel Babić, nekolicina zdravstvenih radnika iz zdravstevnih ustanova iz Sremske Mitrovice i Šida.

Prim.dr Dragan Malobabić pozdravljajući goste naveo je, da proslavljamo esnafsku slavu skromno uz poštovanje mera. Pozvao je građane da se vakcinišu, kako bi što pre izašli iz pandemije.

  • Poručujem kolegama, da još malo izdrže, jer ovo je priča našeg života, ono za čega smo se školovali i moramo ovo završiti na uspešan način i za nas i za naš narod.

Gradončelnica Sremske Mitrovice, Svetlana Milovanović, čestitala je krsnu slavu lekarima, zahvalila se svim lekarima jer se bore u pandemiji i pomažu građanima,  dodala je i da se nada da će neka od narednih slava biti obeležena u novoj zgradi, u novom rekostruisanom objektu.

Zamenik direktora doma zdravlja dr Daniel Babić, čestitao je slavu kolegama.

  • Nadam se da ćemo sledeću slavu proslaviti u mnogo boljim uslovima.

Možda Vam se svidi i