Od sledeće nedelje ugostitelji do ponoći a svadbe do 100 ljudi od 21.juna?

Od strane Ozon
0 komentar

Korona je definitivno na nizbrdici i ako ovako nastavi svi su izgledi da će od 21. juna, kako očekuje i predsednica Kriznog štaba, premijerka Ana Brnabić, biti dozvoljena i veća okupljanja – svadbe, koncerti, mature…

Već smo na ispod pet odsto pozitivnih u odnosu na ukupan broj testiranih, a za poslednja 24 sata 376 od 9.298 proveravanih uzoraka bilo je pozitivno. Od posledica kovida preminulo je 11 osoba, a na respiratorima je 68 pacijenata.

Iako je epidemiološka situacija sve povoljnija lekari i dalje insistiraju na oprezu i ličnim merama zaštite, a pre svega na povećanom obimu vakcinacije, naročito među mladima. Krizni štab bi već ove nedelje mogao da dozvoli da ugostitelji rade do ponoći, a započeće i formulisanje pravila koja bi mogla da važe za veća okupljanja od 21. juna. Svi koji se pripremaju za dugo odlagana slavlja trebalo bi, ipak, da vode računa da ona po broju zvanica neće moći da budu masovna kao pre korone. Očekuje se da će Krizni štab najverovatnije postaviti limit da na takvim događajima može da se okupi do 100 osoba, umesto sadašnjih pet.

You may also like